Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13 °C

Novinářský kalamář se odehrál v režii SK Žeravice

Sport

24.4.2015

Autor: Jiří Zubík

V úterý 21. dubna 2015 se v hale Spartaku Přerov v Přerově odehrálo regionální kolo Novinářského kalamáře 2015 v házené chlapců. Pořadatelem turnaje byl z pověření Olomouckého krajského svazu házené SK Žeravice, ředitelem Jaroslav Soukup, místopředseda klubu. Ceny do turnaje věnovala Asociace školních sportovních klubů ČR, Přerov.

Turnaje se zúčastnila tři družstva přerovských a dvě hranických škol. Přerov reprezentovaly základní školy U Tenisu, Velká Dlážka a Za Mlýnem, Hranice pak 1. Máje a Struhlovsko. Všechna družstva, jejichž základ tvořili zpravidla házenkáři SK Žeravice a HC Cement Hranice, se předvedla v dobrém světle a tvrdě bojovala nejen o první místo, ale i s ním spojený postup do krajského kola. Ten si nakonec vybojovala ZŠ Hranice, 1. Máje, která na turnaji nenašla přemožitele. Na paty jí nejvíce šlapala ZŠ Přerov, Za Mlýnem, která skončila na místě druhém. Nejlepším střelcem turnaje se stal hráč vítězného družstva Jakub Rumian, který zaznamenal 22 branek a o 1 střelecký zápis tak překonal Adama Kotěšovského ze ZŠ Za Mlýnem.

Jak již bylo zmíněno, základ jednotlivých týmů tvořili hráči, kteří hrají házenou závodně. I na ostatních ale bylo znát, že jsou s tímto sportem seznámeni. Téměř všichni aktéři jsou nebo v minulosti byli účastníky školních lig, které běží jak v Hranicích, tak pro přerovské školy v Žeravicích.  

Konečné pořadí: 1. ZŠ 1. Máje, 2. ZŠ Za Mlýnem, 3. ZŠ Velká Dlážka, 4. ZŚ U Tenisu, 5. ZŠ Struhlovsko

Jiří Zubík

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.