Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.9 °C

Muž bil manželku před očima nezletilého syna. Do bytu se nesmí vrátit deset dnů

Krimi

28.7.2014

Autor:

V pátek ve večerních hodinách obdrželi přerovští policisté telefonát od vyděšené ženy. Fyzicky i slovně ji napadal její vlastní manžel a žena v obavě o svůj život vše nahlásila. Strážníci muže vykázali z bytu prozatím na dobu deseti dnů, při usvědčení z trestných činů jej ovšem čeká trest odnětí svobody ve výši až čtyř let.

Tento incident se neodehrál zdaleka poprvé. Policisté zjistili, že třiatřicetiletý muž svoji stejně starou manželku opakovaně napadá téměř dva roky. "Na základě provedeného šetření bylo zjištěno, že od roku 2012 slovně a fyzicky napadá svoji manželku, ať už fackami, bitím nebo dokonce škrcením," sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková. Mužova agresivita se s postupem času stupňuje, svědkem jeho incidentů se také několikrát stal jejich nezletilý syn.

Strážníci, kteří byli v pátek do bytu přivoláni, využili svých pravomocí a muže okamžitě vykázali z bytu na dobu deseti dnů. Tím pro něj celá situace nekončí, neboť se tímto případem budou policisté zabývat i nadále. "Páteční incident prověřují pro podezření ze spáchání přečinů omezování osobní svobody, vydírání a nebezpečné vyhrožování, na které trestní zákoník stanovuje trest odnětí svobody až na čtyři roky," dodala Urbánková.

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.