Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7 °C

Nevidomí sportovci bodovali na Ridderrennetu v Norsku, zlato bral i Marek Šimíček z Horní Moštěnice

Sport

16.4.2014

Autor: zd

Přes 500 tělesně a smyslově postižených sportovců z celého světa se 30. března sjelo do Beitostolenu v Norsku, aby strávili týden intenzivním tréninkem a závoděním v běhu na lyžích, biatlonu, sjezdu či snowboardu. Ridderrennet, největší zimní akce pro handicapované, existuje bezmála 51 let. V letošním roce Českou republiku reprezentovalo pět závodníků, jejichž účast organizovalo sdružení Jeden na jednoho, o. s., a vedli si skvěle.

Češi se zúčastnili závodů hned v několika disciplínách: běh na lyžích v distancích 5-25 km, biatlon zrakově postižených a obří slalom. Česká výprava na norských závodech Ridderrennet zaznamenala velké úspěchy. Marek Šimíček z Horní Moštěnice s trasérem Ivem Haničincem získal 2. dubna zlatou medaili v biatlonu nevidomých v kategorii muži 40-59 let, což je naprosto mimořádný výsledek. Luboš Vachutka s trasérem Milošem Svárovským získal tentýž den stříbro v biatlonu v kategorii juniorů 15-19 let. Dále se všichni čeští běžkaři zúčastnili obtížného Horského závodu na 19 km. Lubomíru Vachutkovi se podařilo zvítězit v závodu na 20 kilometrů, Ivo Budil obsadil v biatlonu na 10 kilometrů 3. místo a Kristýna Koyšová v obřím slalomu vybojovala 2.místo. Marek Šimíček přidal k prvnímu místu z biatlonu ještě bronz z Ridderrrennetu na 20 kilometrů.

Všem sportovcům patří obrovská gratulace. Získat skvělé umístění na největší zimní akci handicapovaných je velmi cenné, českým reprezentantům se na krku blýskla medaile hned šestkrát.

zd

Reklama

OPTI LENS s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Proč právě Opti lens ? Jsme oční optika s oční ordinací již 25 let na trhu. Skvělé ceny bez umělých slev. U každé zakázky hledáme nejlepší řešení pro vás zákazníky. Krátké obje...