Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.8 °C

Ambulance v nemocnici pacienti po rekonstrukci nepoznají, všechno je nové

Zprávy z regionu

27.3.2012

Autor: jap

Pacienti, které v brzké době čeká ambulatní vyšetření na urologii, ortopedii či URL, zřejmě původní pavilon operačních oborů přerovské nemonice nepoznají. Alespoň ne zevnitř. V posledních měsících totiž přízemí budovy prošlo náročnou rekonstrukcí. Všechny prostory včetně ošetřoven a čekáren jsou nyní podstatně modernější a přívětivější. A humanizace nemocnice bude pokračovat.

Ambulantní část v přízemí pavilonu operačních oborů, kterou denně navštěvují stovky pacientů, se dočkala radikální proměny. Během několika měsíců se díky rekonstrukci proměnil v moderní zařízení, které pacienti stěží poznají. U vstupu je vítá nová prostorná recepce, vzdušné čekárny jsou vybavené pohodlnými sedačkami a televizory. Speciální čekárna je určena také dětem. V každé čekárně je k dispozici samostatná toaleta. Nový je také klasický číselný odbavovací systém, který lidé znají například z úřadů. "Během rekonstrukce došlo k zásadní změně dispozičního řešení celého podlaží s ohledem na podporu budoucích funkcí, které bude pavilon mít po dokončení kompletní rekonstrukce," popsala mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.
Podle Tomáše Uvízla, ředitele společnosti Středomoravská nemocniční, pod kterou přerovská nemocnice patří, jde rekonstrukce vstříc lidem. "Je tu sice vysoká úroveň medicíny, komunální prostředí ve vnímání pacientů ale tuto úroveň snižovalo. Kontrast mezi počátečním stavem před pár měsíci a dneškem je asi dostatečně ilustrativní," zmínil Uvízl.

Rekonstrukce přízemí pavilonu operačních oborů vyšla na šestnáct milionů korun. Kraj ale v přerovské nemocnici letos hodlá utratit ještě desítky dalších milionů. Nemocnice totiž sleduje trend modernizaci už delší dobu. V loňském roce se podařilo například otevřít prostor jednotky dlouhodobé intenzivní péče, letos v květnu by měla začít oprava pavilonu interních oborů a ještě na podzim by se měl znovu dočkat i zbytek pavilonu operačních oborů.

"Peníze investujeme z nájemného, část z nich pochází i z evropských peněz," uvedl hejtman Martin Tesařík, podle kterého je investice do vlastního majetku tou nejlepší cestou.

jap

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.