Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.2 °C

Nadace Malý Noe a zástupci města předali startovací byt klientovi Dětského domova v Přerově

Zprávy z regionu

1.9.2015

Autor: zd

První startovací byt v Přerově včera předala Nadace Malý Noe a tamní radnice osmnáctiletému mladíkovi z dětského domova. Do projektu, který je ve městě vůbec prvním počinem svého druhu, vložila radnice městský byt, 130 tisíc korun na jeho rekonstrukci a nadace 60 tisíc korun na vybavení.

Dětem, které odcházejí v dospělosti z domovů, se tak rýsuje jedna z mála možností, jak neskončit na ulici a pod částečným dohledem svých bývalých tet z dětského domova začít samostatný život.
"Jsme si vědomi toho, že legislativa nepamatuje na děti, které po skončení učilišť, středních či vysokých škol a dovršení plnoletosti nemají po odchodu z domovů kam jít. Proto se snažíme společně s vedením domovů i samosprávami měst rozvíjet projekt, který by dětem pomohl dočasně najít bydlení a umožnit jim lepší vstup do života," uvedl předseda správní rady nadace Jaroslav Strejček.

Nadace již pomohla vybudovat startovací bydlení v Olomouci a hodlá pokračovat i v dalších městech. Prostředky na vybavení přerovského bytu získala díky výtěžku z charitativního koncertu v Přerově a výsadby stromů v Libosadu Malého Noe na Čekyňském kopci nad městem. Nadace společně s radnicí během několika týdnů vytipovala několik bytů, z kterých se vybral nejvhodnější - jedná se o jednopokojový byt na Jižní čtvrti.

Nadace Malý Noe byla založena v květnu 2007. Posláním nadace je aktivní pomoc dětem žijícím a vyrůstajícím bez náležité rodičovské péče svých biologických rodičů. Nadace spolupracuje s dětskými domovy a dalšími zařízeními v Olomouckém kraji. Své aktivity směřuje také do problematických oblastí ve světě. Peníze pro děti získává mimo jiné pořádáním charitativních akcí či výsadbou nových parků, kdy se zájemci za sponzorský dar stávají patrony jednotlivých stromů.

zd

Reklama

Relaxační centrum ADAM

Katalog firem » Zdraví a styl » Masáže

Nabízené služby: - solná jeskyně - bylinná parní lázeň - harmonizační lůžko - relaxační pyramida - detoxikační přístroj - přístrojová lymfodrenáž - masá...