Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11 °C

Na výstavišti to vřelo: Pivní slavnosti přilákaly tisíce lidí z celé republiky

Kultura

23.5.2016

Autor: hcz

Davy lidí zaplnily během soboty celý areál přerovského výstaviště. Letní počasí, skvělá muzika pro všechny věkové kategorie, pivo a soutěže - to vše nabízel pátý ročník přerovských Pivních slavností. Na dvou pódiích se střídaly skvělé kapely. Nechyběl legendární Katapult ani Majk Spirit.

Pořadatelé Jaroslav Urbanec a Ruda Pola přichystali pro návštěvníky výstaviště skvělý program. "V přípravě na pátý ročník pivních slavností jsme oslovili 150 pivovarů, pozvání přijalo 36 pivovarů, z toho bylo 30 minipivovarů. Kromě spousty místních minipivovarů jako Parník nebo Osečen k nám zavítaly minipivovary z celé republiky, ale i pivovar Krombacher z Německa. Kromě tradičních piv se točí spousta speciálů, ale i ochucená piva jako višňové nebo mandlové a další. Lidé si mohou vybrat ze sto čtyř druhů piva, kromě českých a moravských jsou tady i piva z Německa nebo Holandska. Přichystáno je bohaté občerstvení od grilovaných prasat přes guláše, hamburgery, makrely nebo třeba jen sladkosti," svěřil se před zahájením akce Ruda Pola. Také děti si přišly na své. Na louce si mohly vyzkoušet jízdu na elektronickém býkovi nebo dojení krávy na simulátoru.

Pro odvážné byla přichystána chilli show, do které se přihlásilo osm soutěžících. Čtyři chlapci a stejný počet dívek. V posledním pátém kole zůstali jen dva odvážlivci. Síly byly vyrovnané. Kotel pod pódiem ale fandil mladinké Sašce Stojkové z Olomouce. "Nejdříve mě pálila celá pusa, pak mně začal brnět nos a teď mě pálí celý obličej," svěřila se po soutěži mladičká dívka, kterou chilli papričky neodradily a do soutěže by šla znovu. Klobouk dolů před ní, otrlejší a starší by chilli show znovu nedali. "Je to o emocích, člověka, který tuto soutěž vyhraje, to bude hodně bolet. Je to show o bolesti. Chilli je velmi silný halucinogen, všichni šli do toho na vlastní nebezpečí. Čekalo je obrovské peklo, je to prostě brutál," prozradil organizátor show Tomáš Nový. Diváci s napětím sledovali tváře soutěžících při každé ochutnávce, a že se bylo na co dívat - chilli se pustí do díla až po chvíli, ale pak to opravdu stojí za to!

"Pro fajnšmekry jsme přichystali unikátní soutěž v ochutnávání piva. Kdo zvládne ochutnat deset druhů a bude vylosován, vyhraje cenu. Mezi soutěžícími je i borec, který chce obejít všechny stánky," dodal Pola.
Zájem lidí o o přerovské Pivní slavnosti byl obrovský. Na výstaviště dorazili návštěvníci ze všech koutů republiky. Mezi hosty nechyběl ani ministr zemědělství Marian Jurečka. "Atmosféra je skvělá. Nejvíce mě překvapil obrovský počet minipivovarů, vždyť dnes máme v České republice na tři sta minipivovarů, což je fenomén," řekl Marian Jurečka.

Když vybírali organizátoři program, oslovili deset kapel. "Na základě výborné spolupráce s Oldou Říhou, který zajistil stage včetně hudby, nazvučení a osvětlení, jsme opět vstoupili v jednání s ním a pozvali Katapult. Naší vizí bylo sladit střední a starší generaci s mladou a na základě toho jsme postavili nejen program, ale i sled kapel. Dali jsme prostor zpěvákovi Voxelovi, který je rodákem z Dubu, a jako hvězdu večera jsme pozvali Majka Spirita - zlatého slavíka a objev roku slovenské popové scény z roku 2012," doplnil Pola.

Na hlavním pódiu se během odpoledne vystřídala plejáda kapel. Slavnosti odstartovala Argema, poté pokračovala vycházející hvězda rnb, kapela Atmo music, a na své si přišli i fanoušci rockové legendy kapely Katapult. "Je to úžasné, když pod pódiem v první řadě stojí tři generace fanoušků," pochvaloval si atmosféru pivních slavností zpěvák z Katapultu Olda Říha. Po "Kaťácích" zazpívala skupina Critical Acclaim, poté zpěvák Voxel a celodenní maraton zakončil slovenský rapper Majk Spirit. Publikum zpívalo a tančilo.

"Uspořádat 5. ročník Pivních slavností by se nepodařilo bez podpory Olomouckého kraje a ministra zemědělství Mariana Jurečky, který akci nejen zaštítil, ale i finančně podpořil. Za to jim patří dík," doplnili organizátoři.

hcz

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Kanáry: HOTEL R2 BAHIA PLAYA 4* 1.5. - 8.5.2024 z Brna za 17.990,-

Turecko: WATER SIDE RESORT & SPA 5* 5.5. - 12.5.2024 z Brna za 15.090,-

Egypt - Hurghada: BEL AIR AZUR 4* 10.5. - 17.5. 2024 z Brna za 14.790,-

Turecko: ANNABELLA DIAMOND 5* 5.5. - 12.5.2024 z Brna za 14.990,-

Turecko: MASTER FAMILY CLUB 4* 5.5. - 12.5.2024 z Ostravy za 13.790,-

Egypt - Marsa Alam: ROYAL BRAYKA 4* 6.5. - 13.5. 2024 z Brna za 15.090,-

Egypt - Marsa Alam: AMARINA QUEEN RESORT 5* 6.5. - 13.5. 2024 z Brna za 14.090,-

Egypt - Hurghada: AQUA MONDO ABU SOMA 5* 8.5 - 15.5.2024 z Ostravy za 15.190,-

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA