Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.7 °C

Na výstavišti to vřelo: Přerovské pivní slavnosti přilákaly víc jak čtyři tisíce návštěvníků

Zprávy z regionu

22.5.2017

Autor: hcz

Skvělá nálada, pěnivý zlatavý mok v ruce, vřava při známých písničkách v kotli, tak takový byl sobotní šestý ročník přerovských Pivních slavností. A i když to na začátku vypadalo nejen s počasím, ale i s návštěvností, všelijak, přilákaly pivní slavnosti na přerovské výstaviště přes čtyři tisíce návštěvníků.

Počasí pod mrakem a osmnáct stupňů, podle jednoho z organizátorů to bylo to je nejlepší festivalové počasí, jaké si mohli přát. Potvrdila to i návštěvnost. Pivní slavnosti se konaly pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky, který si ani letošní ročník nenechal ujít. "Dlouhodobě se nám nedaří, aby nás podpořilo město. Přestože touto akcí Přerov propagujeme. Letošní ročník je k našemu překvapení asi nejúspěšnější. Už v předprodeji se prodalo dva tisíce lístků a branami stále prochází další a další návštěvníci," prozradil jeden z hlavních organizátorů Rudolf Pola.

Výstaviště se postupně začalo zaplňovat. Branami nakonec prošlo více jak čtyři tisíce návštěvníků. Na čepu jim bylo k dispozici 112 druhů piv ze sedmadvaceti českých a moravských pivovarů. Nechybělo ani dobré jídlo, cigára, klobásy, pečené sele, grilované maso, guláše a spoustu dalších dobrot.

Do varu ale fanoušky dostaly především skvělé kapely. Na pódiu se postupně vystřídaly kapely D.U.B music, slovenský zpěvák Peter Aristone, skupina Jelen, Argema, Slza, domácí Penzistoři nebo Critical Acclaim.

"Atmosféra v Přerově nás překvapila, bylo to úžasné," řekl po skončení koncertu zpěvák skupiny Jelen Jindra Polák, který prozradil, že skupina Jelen se dala dohromady před čtyřmi lety a postupem času se sestava členů ustálila na čísle sedm: "Je to stop stav a myslím si, že je to akorát." A jak se Jindra dostal k muzice? "Pocházím z muzikantské rodiny. Jako malý jsem kreslil, dělal divadlo a ve čtrnácti jsem uslyšel skladbu Tonight You Belong To Me z alba Best Of Solo Albums skupiny Kiss a to mě dostalo a já se zamiloval do kytary a začal skládat písničky a snil o vlastní kapele," řekl.

Po Jelenech patřilo pódium kapele Argema. V kotli to vřelo a bouřlivý aplaus si žádal přídavek. "Kluci slyšíte to? Já tam nejdu, vždyť mě roznesou...," lákal na pódium členy kapely Argema Lukáš Kobza, který přerovské pivní slavnosti moderoval. Nakonec ale vyšel na pódium a v zápětí za ním i celá Argema, která žízeň fanoušků ve vařícím kotli uhasila písničkou Jarošovský pivovar. "Lidé jsou tu spontánní, není k tomu co dodat. Cítíme se tady skvěle, publikum je tady v Přerově prostě skvělé, jako vždy," nechal se slyšet po koncertu zpěvák Argemy Jaromír Hnilica.

Ale ten největší tahák veřera na všechny ještě čekal, a tím byla skupina Slza (Lukáš Bundil a Petr Lexa). Křik fanynek, les rukou s mobilními telefony nad hlavami a někde i slzičky štěstí, takový byl další koncert skupiny, která dala o sobě vědět poprvé v roce 2014, kdy se veřejnosti představila debutovým singlem Lhůta záruční, který se záhy stal hitem a zařadil se mezi nejúspěšnější videa na YouTube. O rok později získala Slza ocenění Český Slavík v kategorii Objev roku a Hvězda internetu.

Nádherný večer plný zlatavého moku, skvělých kapel a hitů uzavřeli přerovští Penzistoři a Critical Acclaim. Organizátoři mohou být spokojení, podařilo se jim přitáhnout na akci mraky lidí, kteří na letošní program Pivních slavností pěli jen chválu. "Je to super, jsme nadšení. Lístky jsme si koupili už v předprodeji a jen jsme měli obavy z počasí, ale vyšlo to, je to bomba. Atmosféra byla úžasná, pivo bezkonkurenční a program? K tomu není co dodat. Díky všem, kteří se na této akci podíleli... díky, díky," říkal Jirka, který na přerovské výstaviště přijel z Mikulova.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.