Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 10.1 °C

Na radnici zasahovala policie, probíhaly domovní prohlídky u majitelů firmy Tesco SW

Zprávy z regionu

30.9.2014 aktualizováno 1.10.2014 08:21

Autor: Jan Procházka, Zuzana Doleželová

Nepříjemné překvapení čekalo ráno na úředníky olomouckého magistrátu. Do budovy radnice i sídla na Hynaisově ulici dorazili policisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality a začali odstavovat počítače. Podle dosavadních informací se jednalo o celostátní akci, která údajně probíhala i v dalších městech a netýkala se přímo olomoucké radnice. Policisté zde jen sbírali důkazní materiál. Na radnici v Přerově se také sbíraly důkazy. Vše směřovalo k prověření IT zakázky, jejíž zhotovení se měla ujmout právě firma Josefa Tesaříka Tesco SW.

Policie od rána zasahovala na olomoucké, přerovské a zlínské radnici. "Jedná se o případ, který se týká ministerstva, tady a na jiných místech jen sbíráme důkazy," prozradil zdroj blízký vyšetřování. "Mohu potvrdit, že dnešního rána byla v budově radnice a budově magistrátu v Hynaisově ulici přítomna policie. O součinnost požádala primátora města, který ji v plné míře poskytl. Policie si vyžádala dokumentaci k běžícím a chystaným projektům dotovaným z integrovaného operačního programu. V tuto chvíli však nemáme žádné další podrobnosti," sdělila včera mluvčí radnice Radka Štědrá a dodala, že vedení města si není vědomo žádného pochybení, které by souviselo s čerpáním dotačních prostředků ze zmiňovaného programu. Na radnicích v Olomouci, Přerově i Zlíně zasahovali policisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality a případ dozoruje olomoucké vrchní státní zastupitelství.

V Přerově se policisté zajímali především o zakázky spojené s informačními technologiemi. Mluvčí přerovského magistrátu se k celé akci vyjádřil následovně: "Mohu potvrdit, že tu od rána policisté jsou v počtu čtyř nebo pět lidí. Zajímají se o podkladové informace k projektům na informační technologie. Zajistili několik počítačů, šlo mimo jiné i o počítače primátora, náměstka či tajemníka."

Policisté byli ráno též v sídle olomoucké firmy Tesco SW, kterou se svými syny spoluvlastní bratr bývalého hejtmana a senátora Martina Tesaříka Josef. U majitelů společnosti navíc proběhly i domovní prohlídky. Firma se specializuje na vývoj, výrobu a implementaci software a poskytování služeb v oblasti informačních technologií. Mezi její produkty patří i monitoring strukturálních fondů. "Firma se společně s Telefónicou letos v únoru stala vítězem tendru na zajištění přenosu dat a informací v celkové hodnotě téměř 138 milionů korun na přerovském magistrátu. I tam policisté zasahovali a zajímali se právě o tuto zakázku," napsala agentura ČTK.

Jan Procházka, Zuzana Doleželová

Reklama

GALERIE Přerov

Katalog firem » Obchod » Obchodní galerie a centra

Moderní dvoupatrové obchodní centrum o výměře 13.000m² prodejních ploch vzniklé v centru města na nároží ulic Čechova a Šířava. Autorem projektu je ATELIER 8000 spol s.r.o., stavbu realizu...