Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.6 °C

Na Štědrý den vystoupí místo Nováka kapela Re-Vox

Zprávy z regionu

11.11.2017

Autor: hcz

Že by Přerov chystal novou tradici? Na Štědrý den se před polednem scházejí obyvatelé Přerova tradičně na náměstí TGM, aby si spolu s Pavlem Novákem připomněli svátky klidu, pohody a míru. Tradici štědrodopoledních koncertů odstartoval před lety Pavlův otec, přerovský zpěvák Pavel Novák, a po jeho odchodu do muzikantského nebe v ní pokračoval jeho syn. Letos tomu bude ale jinak.

Písničky přerovské legendy si obyvatelé města nezazpívají spolu s jeho synem Pavlem Novákem mladším, ale se skupinou Re-Vox. Je to další novinka, kterou pro Přerovany přichystal letošní organizátor Vánočních trhů. "Pořadatelé Vánočních trhů Přerov velmi citlivě vnímají, že tradičním interpretem vánočního koncertu býval Pavel Novák starší. Na tuto tradici také chtějí navázat. Cílem bylo letos přinést lidem to nejlepší, co přerovská hudební tradice zrodila. Z toho tedy vyplynula i finální volba hudebního souboru. Kapelu Re-Vox zvolil pořadatel Vánočních trhů z více důvodů - jednak jde o zkušený soubor, místním dobře známý, který má v repertoáru skladby Pavla Nováka staršího a Jaroslava Wykrenta. Na programu koncertu bude také Valašská koleda, zpívaná s dětským sborem, jejíž text napsal slavný přerovský rodák, básník Josef Kainar. Samotnou kapelu navíc tvoří hudebníci, kteří v minulosti Pavla Nováka staršího doprovázeli. Základním záměrem tedy bylo nabídnout Přerovanům při vánočním koncertu to nejlepší z kulturních tradic města," sdělil za organizátory Michal Folta.

hcz

Reklama

Rehabilitační centrum

Katalog firem » Zdravotnictví » Fyzioterapie, rehabilitace

Objednávky na MFK a vyšetření 724 110 208. Léčebná tělesná výchova na neurofyziologickém podkladě. Procedury fyzikální terapie, masáže, myoskeletární medicína, manuální fyzioterapeuti...