Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.3 °C

Na Rockových Věžkách se představila i dívčí kapela Jevells

Zprávy z regionu

26.8.2013

Autor: hcz

Věžky se o víkendu oddávaly sportu a zábavě. Místní sportovně střelecký klub uspořádal na hřišti další ročník volejbalového turnaje smíšených družstev - Věžky Open a za spolupráce s regionální kapelou Spocená uklízečka jubilejní 5. ročník rockové odpoledne - Rockové Věžky. O zábavu bylo postaráno. Na podiu se vystřídalo devět kapel.  

Od ranních hodin se na hřišti sváděly líté boje o prvenství. Aby se však volejbalový turnaj mohl uskutečnit, museli organizátoři svolat půl dědiny a dát dohromady soutěžní týmy."Letos se mezi sebou utkali pouze místní. Vítězství si nakonec odnesl výběr Áčka složený z místních hasičů," prozradil předseda sportovně střeleckého klubu Jan Kroupa. Volejbalové klání vyvrcholilo podvečer doprovodným programem v režii přerovské kapely Spocená uklízečka. Na podiu se vystřídalo devět převážně regionálních kapel. "Oproti minulým ročníkům jsme provedli menší změnu. Kromě matadorů kapely Forum a Spocené uklízečky nebo stálých účinkujících kroměřížské kapely PL-KM, Bústru a Tředí dámy přijali pozvání do Věžek i The Aeronauts, Breaking The Cycle a Payback. Novinkou je dívčí rocková kapela Jevells, která dnešní akci odstartovala," prozradil k programu zpěvák Radek Šenk z pořádající kapely.

"Na rockových Věžkách hrajeme v tomto složení poprvé. Jsme ostravsko-přerovská pětičlenná kapela. A jak jsme se daly dohromady? Našim snem bylo založit dívčí kapelu prostě přijít s něčím, čeho je tady nedostatek. Chtělo to jen pár telefonátů a e-mailů. Spolu hrajeme tři měsíce. V repertoáru máme převážně rockové písničky dívčích kapel 70. a 80 let," prozradila zpěvačka Joan - Lucka Hasalíková. Pětice rockerek zkouší na chatě Dvorských v Čekyni. "Před vystoupením jsme byly dost nervózní, ale hrálo se skvěle a lidem se to líbilo," dodala Joan. Rockerky hrají převzaté věci, ale už teď pracují na vlastní tvorbě. "Texty píšeme spolu s Joanou a na hudbě se podílí celá kapela. Zpíváme anglicky, ale pár písniček bude i v češtině," doplnila kytaristka Lenka Dvorská.
Kapela hraje ve složení: bicí - Kristýna Bulíčková, sólová kytara - Lenka Dvorská, basová kytara - Zuzana Dvorská, kytara - Klára Měsíčková a zpěv - Lucie Hasalíková - Joan.

hcz

Reklama

Pneu Kubeša s. r. o.

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme veškeré pneuservisní práce s největší zodpovědností. Můžete si u nás nechat opravit pneumatiky všech typů i rozměrů. Samozřejmostí je i prodej pneumatik, prodej alu i plechov...