Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 4.2 °C

Muzejní noc láká návštěvníky na divadelní představení, výrobu loutek nebo vernisáž výstavy  

Zprávy z regionu

15.5.2015

Autor: hcz

Muzeum Komenského v Přerově zahájilo v pokladně přerovského zámku předprodej vstupenek na muzejní noc Kašpárkovo noční dobrodružství, která se koná v pátek 22. května jako doprovodná akce k výstavě Stoletý Přerovský Kašpárek. Přerovská muzejní noc proběhne v rámci Festivalu muzejních nocí Asociace muzeí a galerií České republiky a zájemci z řad široké veřejnosti, zejména však děti a hraví dospělí, si budou moci zblízka prohlédnout svět loutkového divadla.

Před zahájením Muzejní noci proběhne v pátek 22. května od 15:30 hodin vernisáž Jarní zvyky očima dětí a slavnostní vyhlášení výsledků stejnojmenné dětské výtvarné soutěže, do které se zapojily desítky dětí z řady škol Olomouckého a Moravskoslezského kraje. "Na oceněné děti i všechny ostatní, kteří se chtějí podívat na úžasná dětská výtvarná díla, bude čekat scénka pracovníků muzea a krátké loutkové představení v podání souboru Přerovský Kašpárek. Vstup na vernisáž je zdarma. Ceny do soutěže věnovala firma Centropen Dačice, Muzeum Komenského v Přerově a Folklorní soubor Haná Přerov," prozradil vedoucí oddělení společenských věd Muzea Komenského v Přerově Lubor Maloň.

Dodal také, že vlastní muzejní noc odstartuje v 17:00 hodin. "V 17:00, 17:45, 18:30, 19:15, 20:00, 20:45 hodin budou z nádvoří vycházet do výstavních prostor ve 2. patře zámku skupinky s maximálně 30 zájemci, které provedou muzejní lektoři výstavou Stoletý Přerovský Kašpárek. V průběhu každého takového animačního programu si návštěvníci vyzkoušejí mnoho aktivit, včetně vodění loutek, a užijí si i vystoupení varietních loutek v podání loutkoherců Přerovského Kašpárka. Po skončení prohlídky (jednoho z šesti animačních programů), která potrvá zhruba 75 minut, si zájemci vyzkoušejí výrobu loutek v kreativních dílnách," doplnil Maloň.

Na závěr Muzejní noci připravilo Loutkové divadlo Sokol Přerov Přerovský Kašpárek pro dospělé diváky ve 22:00 hodin v prostorách slavnostní síně přerovského zámku představení Pláštěnka.

Vstup na Muzejní noc i představení Pláštěnka je zpoplatněn. Lístky jsou k dostání v předprodeji v pokladně přerovského zámku (úterý až pátek od 8:00 do 16:30 hodin, sobota, neděle, svátek od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:30 hodin, pokladna@prerovmuzeum.cz, tel. 581 250 531).

Vstupné na animační program k výstavě Stoletý Přerovský Kašpárek činí 40 nebo 20 korun, nositelé příjmení Kašpárek nebo Kašpárková mají vstup zdarma (musejí si však rovněž zajistit lístek v předprodeji).

Vstupné na představení Pláštěnka je jednotné, a to ve výši 20 korun. Kapacita představení je 70 osob.

Neváhejte a přijďte, nebudete litovat.

hcz

Reklama

Plazma Plus s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Dárcovství, plazma

Plazma Plus s. r. o. - jsme společnost, s bohatými zkušenostmi a chceme pomáhat lidem. S námi můžete pomoci hned dvakrát – darováním plazmy a vstupem do národního registru dárců kostní dř...