Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13.1 °C

Mrazivé skřehotání a zlověstný vřískot se rozléhal Lagunou  

Zprávy z regionu

15.10.2017

Autor: hcz

Strašidla a zase jenom strašidla... . Důkazem toho, že jsou mezi námi, byl páteční večer plný kouzel a mrazení v zádech. Pro všechny malé a velké nebojsy ho na Laguně přichystal turistický oddíl TOM Lišáci. Čerti, vodníci, ježibaby, smrťák, vodníci, vodní panna, bezhlavý rytíř nebo bílá paní, tak vypadal další ročník Strašidláckých hrátek.

Malí i velcí nebojsové vyrazili od Bašty u Dokládalů do tmy za strašidly. Vyzbrojeni světýlky a lampiony putovali tmou za dobrodružstvím. Ti, kteří nevěřili, že strašidla existují, přestali o jejich existenci po pátečním večeru pochybovat. Strašidla se krčila všude … V potemnělých vodách Laguny číhali na příchozí vodníci, kteří si chtěli ulovit nějakou tu dušičku. Ve spletitých houštinách se ukrývali čerti, ježibaby, bludičky a jiná strašidelná havěť. Nocí se rozléhalo mrazivé skřehotání, kvílení a zlověstný vřískot.

"Strašidel se nebojím. Vodník mě sice lákal do vody, ale měl smůlu, nevzal jsem si plavky," svěřil se malý chlapec. Opodál s dalším vodníkem diskutovala šestiletá Terezka. "Vůbec se tě nebojím, do vody mě nedostaneš, nemám gumáky.." Strašidla to neměla vůbec jednoduché, děti byly odvážné snad i proto, že pevně svíraly ruce svých rodičů. Jedna z holčiček se dokonce svěřila, že by chtěla být oběšencem, který visel na jednom ze stromů. Na otázku proč prozradila, že by chtěla, aby ji taky někdo vyfotil.

"Letos tu máme patnáct stanovišť. Nechybí upíři, hejkal, bílá paní, bezhlavý rytíř, pekelní čerti, vodní panna, čarodějnice, dvojí vodníci - Laguňáci a Bečváci, smrtka s kosou obdělávající svou zahrádku s kříži. Na strašihrádky se pokoušíme zvát strašidla nová. Letos jsme tu měli velkou úrodu obrů. Po tříleté nepřítomnosti se ukázal obr Zlobr, podruhé se účastnil velký obr Prackochňap a premiéru měli obrbratři, kteří se během chvilky dokáží vytáhnou z dvou metrů až do dvojnásobné výšky," prozradil organizátor Strašidláckých hrátek Ladislav Župka. Dodal také, že po putování za strašidly si návštěvníci mohli poblíž Bašty U Dokládalů opéct na ohni špekáčky.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.