Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11 °C

Motorkářům vyšlo počasí. Sezonu ukončili pořádnou pařbou

Zprávy z regionu

13.10.2014

Autor: hcz

Do čekyňského tábora se už od pátečního odpoledne sjížděli milovníci jedné stopy. Přijeli sem jako tradičně za svými přáteli zhodnotit letošní motorkářskou sezonu, zasoutěžit si a pobavit se s divokými rockovými kapelami. Dorazil i kamioňák Jirka Zonyga s kapelou Elbereth, nechyběli ale ani Cookies, Spocená uklízečka, Stará Dobrá Ruční Práce, Pantock, Doro revival a ze Slovenska kapela Requiem. Na jubilejní patnáctý ročník super moto rock srazu s názvem Totální zadření pístu přijelo na šest stovek drsných motorkářů, kteří během víkendu proměnili tábor v motorkářské doupě.

Sraz s patnáctiletou tradicí pořádá každoročně tým nadšenců v čele s bratry Zapletalovými. Za nimi v pozadí stojí drobná žena Ilona Petrášová, která zdědila lásku k motorům po svém otci. "Už odmala jsem chodívala s tátou do garáže. Jinou cestu jsem snad ani neznala, a tak není nic neobvyklého, že jsem už od patnácti let začala jezdit na Pionýru a později na Jawě 250. Pak přišlo období, kdy jsem z rodinných důvodů na chvíli motorku odložila. Ke své lásce jsem se vrátila až v době, kdy můj syn Láďa dorostl a začal jezdit. Tehdy jsem si koupila Yamahu a silnice jsme brázdili spolu. Dnes jezdím na Hondě Hornet," prozradila Ilona, která na svou motorku nedá dopustit. Dodala také, že za "totáče" byly k dostání jen jawy, které ale byly pro malou holku, jakou je ona, vysoké.

To, že nejsou motorky jen výsadou mužů, dokazují také holky z Havířova - jednatřicetiletá Pavlína Banášová a šestnáctiletá Patricie Babocová. "Zatím jezdím na mašině jako baťůžek, ale už se těším, až si dodělám řidičák a budu jezdit sama," svěřila se Pavlína, která do Přerova přijela se svým přítelem. To šestnáctiletá Patricie jezdí na mašině s tátou od svých 13 let. Motorky a lidi okolo nich miluje. "Sama si chci udělat řidičák a začít jezdit na 125. Motorky jsou pro mě srdeční záležitost a díky nim jsem poznala ty nejlepší lidi na světě."

Patnáctý ročník super moto rock srazu s názvem Totální zadření pístu se letos vydařil. Přijelo na něj na dvě stovky nablýskaných strojů. Kromě spanilé jízdy a bohatého jídla a pití na milovníky jedné stopy čekala spousta soutěží a nouze nebyla ani o překvapení. "Vzhledem k tomu, že je dnešní sraz jubilejní, chtěli jsme mezi nás pozvat i cimbálovou muziku, ale je vinobraní….. proto nám za doprovodu reprodukované cimbálovky naléval koštýřem lahodné víno švarný šuhaj v kroji, (mezi námi je to jeden z motorkářů)," prozradila Ilona.

Také bratři Zapletalové - David, Jirka a Láďa, kteří jsou jedněmi z hlavních organizátorů, jsou s letošním ročníkem spokojeni. "Byla to pořádná pařba, oproti minulým ročníkům nám letos přálo i počasí."

hcz

Reklama

OPTIKA ROZEHNALOVÁ

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Rodina Rozehnalová vede svou firmu už od roku 1991 - to je více než 20 let cenných zkušeností a praxe. Celá rodina je vzdělaná v oblasti optiky a práce je zároveň jejich koníčkem. Většinu ...