Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

Moderní rodinné prostředí, kde je komfort a zdraví klientů na prvním místě? Vítejte v Lázních Slatinice

Tipy a názory

13.7.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Toužíte po relaxu, chcete zregenerovat vaše tělo nebo hodláte na vlastní kůži okusit léčebné účinky minerální vody s obsahem sirovodíku? Ať už patříte k milovníkům wellness, kteří se rádi nechávají hýčkat během blahodárných procedur, a nebo máte potíže s pohybovým aparátem, trpíte kožními, onkologickými či neurologickými nemocemi a chcete se svěřit do rukou odborníků, určitě pro vás budou Lázně Slatinice to pravé.

Lázně Slatinice, které se nacházejí nedaleko Olomouce, byly založeny už v 16. století. Tehdy byl objeven přírodní pramen středně mineralizované vody s obsahem sirovodíku, díky němuž si lázně získaly svůj věhlas. Tento přírodní léčivý zdroj blahodárně působí při bolestech zad i kloubů, také při osteoporóze či artróze, při pooperačních stavech, ale pomáhá rovněž uzdravovat kožní nemoci, tedy atopický ekzém či lupenku. V Lázních Slatinice se dnes léčí také poruchy plodnosti, onkologické i neurologické nemoci, úspěšná je i léčba po operaci prostaty.

A jaké procedury v Lázních Slatinice nabízejí? Dopřát si můžete třeba sirné perličkové koupele, nejrůznější rehabilitační cvičení, léčebná cvičení v bazénu, rašelinové obklady, podvodní masáže, parafínové zábaly horních končetin, speciální léčebné masáže včetně té lávovými kameny, lymfodrenáže, ájurvédské, indické, thajské, čínské nebo zeštíhlující skořicové, zvolit můžete také třeba vířivou lázeň, elektroléčbu nebo magnetoterapii a další. Více informací včetně ceníku se dozvíte na webových stránkách.

V současné době poskytují Lázně Slatinice širokou nabídku lázeňských služeb. Vedle plně hrazeného pobytu je samozřejmostí příspěvková lázeňská péče či relaxační a rekreační pobyty. Velkou devizou je jistě rodinná atmosféra a komfort, který je klientům nabízen. Pokoje jsou vybavené vlastní koupelnou, televizí, nechybí ani internetové připojení, telefon, výtah a u některých pokojů i balkon. Rovněž stravovací služby jsou tu na vysoké úrovni. Hostům jsou nabízena vyvážená jídla, která korespondují s povahou léčebného pobytu, samozřejmostí jsou i různé druhy diet.

Hosté si mohou vybrat z několika typů ubytování v některém z lázeňských domů. Nejstarší budovou je LD Morava, první zmínky o tomto lázeňském domě jsou již z roku 1714. Nachází se zde restaurace, jídelna pro ubytované lázeňské hosty, knihovna, vyhřívaný sirný bazén, prostory vodoléčby a dalších procedur. Také je místem konání kulturních akcí. Dále se můžete ubytovat v centrální budově Mánes, v níž se nacházejí rovněž provozní prostory. Lázeňský dům Hanačka byl kompletně zrekonstruován v roce 2010 a je situován 300 metrů od hlavního areálu. Pro klienty náročnější na soukromí i komfort je připraven Penzion Majorka. Ten naleznete asi 200 metrů od lázní a je hojně využíván také ke konání svateb, oslav, ale probíhá zde i bohatý kulturní program pro lázeňské hosty, kteří si tu mohou upéci i vlastní chléb v místní peci. Celý areál je oázou klidu a budete si tu už od prvních okamžiků připadat jako v časech dávno minulých. Obdivuhodně zrekonstruovaný historický objekt na vás dýchne romantickou atmosférou, v níž budete chtít alespoň na pár okamžiků setrvat. Více o jednotlivých lázeňských domech a cenách pobytů naleznete na webových stránkách.

Samozřejmostí je také možnost pouhého ubytování v lázních. Dopřejete si komfortu místních pokojů a nemusíte navštívit žádnou ze zmíněných procedur. I když buďme upřímní. Umíte si představit, že se pouze ubytujete a nevyužijete třeba jen whirlpool či lákavou masáž, když je máte na dosah ruky? Naopak je také možné, že zajdete na libovolnou proceduru, aniž byste v Lázních Slatinice byli ubytovaní. Některé procedury si žádají konzultaci s odborníkem či přímo lékařské vyšetření, které zde také poskytují.

Absolutní novinkou Lázní Slatinice je LD Balnea, který se veřejnosti představí už na začátku srpna. Stojí na mírném kopci v parku v lázeňském areálu a nabídne hostům překrásný pohled na okolí. Bude zaměřen především na hosty toužící po wellness pobytech, kteří si rádi dopřejí komfortní služby na jednom místě. Nabídne 94 lůžek, restauraci, letní terasu s lehátky, sál na cvičení, fitness, bazén, whirlpool, 4 celotělové vany, 1 vanu pro podvodní masáže a 3 vany pro podvodní masáže končetin. Milovníky wellness jistě osloví i právě probíhající akce – můžete zakoupit pobyty za zvýhodněné zaváděcí ceny. Slevy jsou opravdu vysoké, celých 43 %, tak neváhejte a staňte se třeba právě vy prvními hosty nového lázeňského domu.

Pokud právě uvažujete, že Lázně Slatinice splňují vaši představu o spokojeném pobytu, pak věřte, že kromě profesionálních služeb, pohodlného a komfortního ubytování a péče o tělo tu dbají i na společenského ducha návštěvníků. Lázeňský komplex nabízí vskutku bohatý program. Pravidelně se tu konají společenské a taneční večery, posezení u pekárenské pece spojená s pečením vlastního chleba, nejrůznější kurzy uměleckých dovedností, nordic walking, ale také koncerty. Vedle příjemné rodinné atmosféry je devizou Slatinic i malebné okolí, kam se můžete vypravit na výlety. Nedaleko se nachází Velký Kosíř, zámecký park v Čechách pod Kosířem a pochopitelně Olomouc se svými historickými i kulturními lákadly.

Jestli si chcete jen odpočinout od každodenního shonu, nebo zda tu hodláte strávit léčebný pobyt, potěší vás milá rodinná atmosféra spojená s komfortním ubytováním a skvělými odborníky, kteří se postarají o blaho vašeho těla i ducha. Individuální přístup je přidanou hodnotou Lázní Slatinice, tak se nechte hýčkat. Stojí to za to...

Zuzana Doleželová

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Egypt - Marsa Alam: Hotel Novotel Marsa Alam 5* 7.4. - 14.4. 2024 z Prahy za 10.990 Kč

Kanárské ostrovy - Fuerteventura: Hotel Occidental Jandía Playa 4* 4.4. - 11.4. 2024 z Prahy za 18.490 Kč

Zanzibar: Hotel Kiwengwa Beach Resort 4* 30.3. - 7.4. 2024 z Prahy za 21.990 Kč

Vietnam: Melia Vinpearl Phu Quoc 5* 4.4. - 12.4. 2024 z Prahy za 23.890 Kč

Arabské emiráty: Rixos Bab Al Bahr 5* 31.3. - 7.4. 2024 z Katowic za 32.990 Kč

Dominikánská republika: Hotel Grand Sirenis 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.790 Kč

Omán: Fanar Hotel & Residences 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.990 Kč

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA