Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.7 °C

Moderní gymnastky závodily na Creative Cup

Sport

3.11.2014

Autor: zd

11. ročník závodu Creative Caps Cup 2014 je za námi. Trenérky ze 14 oddílů České a Slovenské republiky zařadily do kalendáře soutěží účast pohárové soutěži společných skladeb, dvojic a trojic. 160 závodnic si v devíti kategoriích poměřilo svou připravenost v úvodu podzimní závodní sezony. Domácí moderní gymnastky získaly jedno zlato, dvě stříbra a páté místo.

Nejmenší závodnice svá společná vystoupení začínají prezentovat na závodní ploše ve skladbě bez náčiní. Stela DOČEKALOVÁ, Lenka HANZLÍKOVÁ, Denisa KARASOVÁ a Eliška ZBOŽÍNKOVÁ pod taktovkou trenérky Ivany BOŘUTOVÉ v I. kategorii vybojovaly vítězství. Trojici gymnastek z loňska doplnila nejmladší Eliška a v obou provedeních předvedly vyrovnaný výkon.

Nadějím mladším program soutěží předepsal na letošní sezonu jednotné náčiní - švihadla. Julija ALFIMOVÁ, Kristýna DOSTÁLOVÁ, Markéta LUKŠOVÁ, Adéla MIKEŠOVÁ, Gabriela ŠKRABALOVÁ a Kateřina VAŘÁKOVÁ se zatím na závodním koberci potýkají s technickými nedostatky ve zpracování náčiní, stejně jako ostatní soupeřící týmy. V sobotu po prvním kole nadějné druhé místo neudržely, a vlastními nedostatky se posunuly na závěrečnou pátou pozici. Zlato si odvezly naděje do Českých Budějovic /15,60/, stříbro putuje do Vyškova /12,35/ a bronz do Brna na SKP /11,95/. Půlbodový rozdíl dělil domácí tým od stupňů vítězů.

Lenka VINCENOVÁ, Martina JEMELKOVÁ a Martina TOMANOVÁ skladbu se švihadly a obručí zacvičily bez výraznějšího zaváhání a na vítězný tým z Veselí zaostaly pouze známkou v provedení.

Naděje starší se prezentovaly na ploše s pěti páry kuželů. Nejlépe si s obtížným náčiním pro jedenácti až dvanáctileté gymnastky poradily závodnice z Vyškova /18,50/, druhé skončily gymnastky ze Sokola Bratislava /16,05/.

Nejzajímavější souboje a nejvýraznější výkony byly k vidění v kategorii juniore s míči. Tým SK MG Vysočina Jihlava předčil své soupeřky technikou těla i náčiní a zaslouženě s téměř pětibodovým rozdílem si odvezl vítězství /23,05/. Druhé místo putuje do Bratislavy Danubie /19,75/ a třetí do Vítkovic /19,40/.

Nejnáročnější náčiní, pět párů kuželů, dvě stuhy a tři míče doprovází v letošní sezoně na gymnastickém koberci kategorii seniorek. Přerovskou moderní gymnastiku reprezentuje tým ve složení Blanka BOŘUTOVÁ, Pavlína KOPLÍKOVÁ, Eliška OPLETALOVÁ, Magdaléna UVÍROVÁ, Martina ZBOŽÍNKOVÁ s hostující závodnicí ze SVČ Bruntál Marií ORSÁGOVOU. Gymnastky se v obou skladbách dopustily zbytečných chyb /19,95/, tudíž soupeřky z Vyškova si odvezly po zásluze prvenství /24,05/. Již v dalším týdnu poměří oba týmy své výkony na ploše soupeřek, uvidíme, jak souboj dopadne.

Realizační tým ve složení Iva Otáhalová, Ivana Bořutová, Naděžda Švrčková, choreografka Alice Otáhalová a baletní pedagožka Dana Lečbychová připravily všechny závodnice na start do úvodu sezony. Závod byl odrazovým můstkem do dalších soutěží, o velmi dobrou organizační stránku se zasloužili rodiče dětí pořádajícího oddílu. Pěkné ceny si odvezly všechny účastnice díky podpoře partnerů - Městu Přerov, Olomouckému kraji, firmě Creative Caps a Generali.

zd

Reklama

ŠELA SPORT

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

ŠELA SPORT – to je od roku 1995 specializovaná maloobchodní prodejna s kompletní nabídkou pro cyklisty. Od roku 2009 sídlíme ve vlastním rekonstruovaném objektu v Přerově na ulici Interbrigad...