Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.6 °C

Mladý přerovský zpěvák a kytarista Pavel Dostál zaplnil Base camp

Kultura

19.1.2015

Autor: hcz

Nikdy sice nechtěl hrát na kytaru a o sborovém zpěvu říká, že do něj chodil za trest, a přesto tento devatenáctiletý student střední průmyslové školy hraje a zpívá hity Tomáše Kluse, Pavla Callty a Justina Biebera. Už teď má tento charismatický mladík spoustu fanoušků, kteří zaplnili v sobotu večer prostory přerovského cafébaru Base camp.

Pavel hraje na kytaru sedmým rokem. "Na kytaru jsem hrát nechtěl, to bylo přání mé maminky. Jako dobrý nápad jsem to neviděl, ale máma to nevzdala. Jednou mě vzala do Střediska volného času Atlas a Bios, abych se podíval, jak výuka probíhá. Dodnes si pamatuji slova profesora, který tam kytaru učil. Zeptal se mě: Pavlíku, víš, proč jsem začal hrát na kytaru já? Protože se na to balí dobře baby… A bylo rozhodnuto. Hned druhý den jsem měl kytaru doma a začal jednou týdně docházet do Atlasu na hodiny. Doma jsem ale hrál až tři hodiny denně," prozradil Pavel, kterého ani zpěv ze začátku nebavil. "Zpívat jsem začal v šesté třídě, a protože jsem nebyl zrovna hodným žákem, do sboru jsem musel chodit za trest," dodal mladík, který si nyní bez kytary a zpěvu nedokáže svůj život představit. První umělecké krůčky zavedly Pavla do několika kapel, ale podle jeho slov to nebylo ono.

"Jednoho dne mi moje sestra zprostředkovala schůzku s kamarádem, který mi domluvil první vystoupení v Přerově. Teď hraju, co se mi líbí. V repertoáru mám hity hvězd českého, slovenského, amerického a kanadského nebe," svěřil se mladík, který si pro své publikum připravil v průběhu koncertu i soutěž v poznávání písniček a interpreta, který song zpívá. Odměnou byl pro výherce pak panák na baru. Publikum se skvěle bavilo. Pavla přišlo podpořit i několik spolužáků.

hcz

Reklama

Viktoria

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE VIKTORIA, SPORTBAR VIKTORIA, BISTRO U VIKTORKY Restaurace Viktoria - kapacita 70 míst, letní zahrádka 70 míst, dětské hřiště, letní grilování Sportbar Viktoria - kapacita 50 m...