Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16.5 °C

Mladší žáci ovládli čtvrtý turnaj v řadě a vezou si z Prostějova první místo!

Sport

20.3.2015

Autor: Daniel Šmehlík

Jak jinak zakončit jarní prázdniny než florbalovým turnajem, pomysleli si mladší žáci. V neděli 8. 3. odcestovali mladší žáci na turnaj do Prostějova a tím prodloužili sérii neporazitelnosti na devatenáct zápasů v řadě. Turnaj ovšem nebyl pro kluky "procházka růžovým sadem" z důvodu vysoké absence. Téměř polovina sestavy se složila z elévů (4 z 10 hráčů), kteří hrají herní systém 4 + 1 na daleko menším hřišti.

V prvním zápase nastoupili kluci proti Magnetu Mohelnici, která na tomto turnaji získala první body v sezoně a skončila na druhém místě. Sestava soupeře byla totiž z poloviny složená z Mohelnického "áčka", které se může pyšnit druhou příčkou v tabulce. Na zápas se předem kluci namotivovali a věděli, že jej nesmí podcenit. Do zápasu naběhl Spartak jako "namydlený blesk" a ihned převzali "taktovku", se kterou řídili celé utkání. "Jeden, dva, tři…" sotva se kluci z Mohelnice probudili a zjistili, že jsou vlastně na hřišti, tak měli v brance už tři "banány". První polovinu odehráli kluci Spartaku na výbornou a přidali ještě dvě branky. Ovšem o druhé části se to říct nedá… Mohelnice nasadila vyšší tempo, na které se už klukům nechtělo reagovat. Zápas se stal vyrovnaným, ovšem ne kvalitou, ale zájmem dohrát zápas na sto procent. Téměř celou druhou polovinu svítilo na časomíře stejné skóre, které se však v poslední minutě podařilo navýšit Jonášem Kolomazníkem na 6:0. Pochválit bych ale chtěl pochválit gólmana Iže, který předvedl skvělý výkon v tomto i v následujícím utkání.

Druhé utkání proti Lutínu bylo pro Spartak Přerov taktéž jednodušší. Kluci dodržovali herní systém a taky elévové si už začali zvykat na "o dvě hlavy vyšší Godzilly". Skóre otevřel Zmeškal, který za půlkou backhandem plácnul do míčku a ten se záhadným způsobem dostal do klece soupeře. Naštěstí takových "tchořů“ bylo na turnaji vidět jen zřídka a většina branek padalo po individuální akci nebo z velkého brankoviště. Po první polovině byl stav utkání 4:1 pro Přerov. Z předchozího utkání byli naštěstí kluci "naočkovaní“ a druhou polovinu nevypustili a hráli až do konce. Za zmínku by určitě stálo i vyhrané vhazování, které odskákalo na soupeřovu polovinu a Pavliš T. si prodloužením "hopíku“ přehodil jak obranu, tak i brankáře. Do "vstřelené“ branky tedy stačilo pouze dvakrát strčit do míčku špičkou čepele. Zápas skončil 8:2 pro Přerov.

V třetím zápase se Spartak postavil proti Droždínu. Tomu se podařilo otevřít skóre jako prvnímu, a šel tak do vedení. Přerovský Spartak dlouho neváhal a na vedení Droždínu odpověděl Kolomazník hned dvěma brankami z velkého brankoviště, které mu přichystal Hrabica až "do kuchyně“. Přerovu se do konce první části podařilo skóre ještě navýšit a ta skončila 4:2 pro Přerov. V druhé části si na chvíli Kolomazník vypůjčil žezlo od "šéfkuchaře“ Hrabici a dvakrát po sobě přihrál volnému Zdráhalovi před bránou, který z první zavěsil do soupeřovy brány. Bohužel po chybách v rozehrávce v obraně se dostal do šance i Droždín, který neváhal proměnit. Zápas skončil po dvaceti minutách hry 7:3 pro Přerov, ve kterém se prosadili pouze dva střelci: Kolomazník 5x a Zdráhal 2x.

Poslední utkání bylo derby s Prostějovem. Utkání otevřel Kolomazník, který "vymetl pavučinky“ v růžku soupeřovi brány. Na něj navázal střelou Pavliš J., kterou dorazil Pospíšilík a zvýšil vedení na 2:0. Prostějov si nedal líbit a do konce poloviny stihl ještě snížit náskok na rozdíl jedné branky. Do druhé poloviny šli kluci více namotivováni, což se jím ze začátku dařilo. Skóre se dlouho neměnilo a elévům už docházeli síly na tak velkém hřišti, čehož využil Prostějov a vyrovnal na 2:2. Trenér si vzal dvě minuty před koncem oddechový čas, s kluky "hodil řeč“ a trochu poupravil sestavu. To se nakonec ukázal jako výborný tah a Přerov šel opět do vedení po zásluze Kolomazníka. V poslední minutě se ještě podařilo prosadit Zemanovi, který pojistil výhru. Utkání skončilo 4:2.

Účast na zápase: Jonáš Iž (G), Filip Lanča (G), Jonáš Kolomazník, Adam Pospíšilík, Michal Hrabica, Jonáš Pavliš, Tobiáš Pavliš, Pavel Zeman, Petr Stašek, Šamořil František, Zmeškal David a Zdráhal Matěj
Branky a nahrávky: Kolomazník 13 + 4, Pospíšilík 4 + 6, Pavliš T. 3 + 1, Zdráhal 2 + 1, Hrabica 1 + 2, Zeman 1 + 2, Zmeškal 1 + 1, Pavliš J. 0 + 2, Stašek 0 + 1, Šamořil 0 + 1
FBC Spartak Přerov vs. FBC DDM Magnet Mohelnice – 6:0 (5:0, 1:0)
FBC Spartak Přerov vs. Tornádo Lutín – FBS Olomouc – 8:2 (4:1, 4:1)
FBC Spartak Přerov vs. FBC Droždín – 7:3 (4:2, 3:1)
FBC Spartak Přerov vs. SK K2 Sportcentrum Prostějov – 4:2 (2:1, 2:1)

Daniel Šmehlík