Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16.2 °C

Mistryně! České hokejistky vyhrály i poslední zápas a oslavily zlaté medaile

Sport

13.4.2014

Autor: Zuzana Doleželová

České reprezentantky ozdobily i poslední zápas vítězstvím. Po dvou třetinách sice prohrávaly 0:1, ale v závěrečných dvaceti minutách se blýskly gólovou smrští a Dánky převálcovaly za bouřlivých ovací dvoutisícihlavého davu v hale 5:1. Dánské hokejistky se tak musely spokojit s bronzovými medailemi, stříbro braly Norky.

V posledním zápase dostala v české bráně šanci Radka Lhotská. Zpočátku bylo znát, že našim hokejistkám o tolik nejde. Přesto působily aktivně, do šancí se dostávaly, narážely však na tvrdou obranu soupeřek, které do zápasu vstupovaly s nadějí na stříbro. Dánky se dostávaly do tlaku a často faulovaly, naše hokejistky však přesilových her využít nedokázaly. Do šaten se odcházelo za stav u 0:0.

Druhá třetina začala opět velmi aktivně, Dánka Jakobsenová trefila břevno, zaplněná MeoAréna jen zašuměla a dál hnala český výběr za gólem. Ten měly na svých hokejkách Vanišová s Horálkovou, do jasné pozice se dostala i Mrázová a Křížová, ale branky se české hráčky nedočkaly. Slavit mohly naopak soupeřky. Při přesilovce dostala puk do brány Michelle Weisová a Dánky vedly 0:1. Češky se s tímto stavem nehodlaly smířit a brzy nato vstřelila gól Alena Polenská, jenže rozhodčí branku nekompromisně neuznaly, a tak bylo skóre po dvou třetinách 0:1 v náš neprospěch.

Jenže třetí třetina všechno radikálně změnila. Český tým se dostával do tlaku, kterému soupeřky brzy odolaly. Gólovou smršť odstartovala ve 42. minutě Polenská, pak skórovala Mrázová, po ní se trefila Křížová, pak skórovala opět Polenská a na stav 5:1, který Češky kontrolovaly v závěrečných minutách, upravila Horálková. Pak už si celá MeoAréna mohla vychutnat českou hymnu.

Česká republika: Lhotská – Tejralová, Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová, Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská, Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.

Dánsko: L. Jensenová – Frandsenová, Gregersenová, Densingová, Hansenová, Jacquetová, S. Jensenová, Langsagerová – Russellová, Perssonová, Asperupová – Jakobsenová, Henriksenová, Weisová – Olaussonová, M. B. Nielsenová, N. Jensenová – Gludová, Katarina L. Nielsenová.

Branky a asistence: 42. Polenská, 46. Mrázová (Kaplanová, Křížová), 50. Křížová (Studentová, Mrázová), 52. Polenská, 58. Horálková (Bukolská) – 33. Weisová (Densingová, Jakobsenová)

Třetí místo obsadily nakonec Dánky, stříbrné medaile si z Přerova odvezly Norky a zlato patří po výborných pěti výhrách našim hokejistkám. Další metou je baráž o elitní skupinu s Japonskem. Holky, děkujem!

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.