Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6 °C

Mistrovství světa v parašutismu v Přerově nebude. LOM Praha změnil názor

Zprávy z regionu

17.4.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Měla to být velká akce, která by do Přerova přilákala na čtyři stovky závodníků ze všech koutů světa, naplnila by hotely a pozvedla prestiž města. A ani prostějovští parašutisté se sem nepřestěhují, zůstanou nadále na svém letišti, kde se celá akce uskuteční. Společnost LOM Praha, která bochořské letiště vlastní, změnila své stanovisko. Přerovské letiště tak neožije.

O Mistrovství světa v parašutismu, které se mělo na konci srpna konat v Přerově a o němž jsme vás již informovali, závodníci nepřijdou. Akce se uskuteční na prostějovském letišti, kde funguje společnost Jump-tandem, jež mistrovství organizačně zajišťuje. Původně měla být akce světového formátu pořádána v Přerově, kam se celý parašutistický oddíl z Prostějova plánoval přesunout už v dubnu. Měla to být velká sláva, už tuto sobotu se měla otevírat restaurace ve věži, odkud by diváci měli seskoky jako na dlani. Ale všechno je jinak. "Měli jsme dohodu s majitelem společnosti LOM Praha, že se sem přestěhujeme a bude se tu konat i srpnové Mistrovství světa v parašutismu. Ale situace se změnila. Nejprve chtěli, aby se přerovské letiště uživilo, aby ožilo, a teď nám sdělili ze dne na den, že si nás tu nepřejí," uvedl jednatel společnosti Jump-tandem Martin Dlouhý.

Přerov se chystal na příjezd prvních parašutistů už v květnu, kdy měli dorazit závodníci, kteří chtěli začít s tréninkem dříve. Připraven byl i hotel Jana, který měl zajišťovat ubytování pro sportovce. Ani místní podnikatelé se nemohou těšit na zvýšené zisky díky přílivu turistů a diváků. A co stálo za zrušením dohody? "Nejhorší je, že LOM zkrátka vše odmítl bez toho, aby nám sdělil logické důvody. Jistě, uvedli nám důvody, proč vše padá, ale ty považuji za zástupné a řekl bych až úsměvné," prozradil Martin Dlouhý s tím, že se nechce oddávat zbytečným spekulacím, co za vším může stát. Zmínil však, že společnost zřejmě musí mít pádný důvod, proč nechává letiště prázdné, a uvedl, že vzhledem k tomu, že je LOM Praha v majetku ministerstva obrany, je pravděpodobné, že za tím mohou být strategické důvody. "Pochopil bych, kdyby nám zkrátka nemohli důvody říct, toto jsou jen spekulace," uzavřel Dlouhý.

Výkonný ředitel společnosti LOM Praha Pavel Beran se k celé situaci vyjádřil takto: "Podniku LOM PRAHA s. p. nepřísluší MS nějak komentovat. Proto doporučuji obrátit se pro relevantní informace na přímo vedení JT. Za náš podnik mohu pouze sdělit, že jsme letiště Přerov, které provozujeme, nabídli JT pro konání MS. Nicméně v tuto chvíli žádná dohoda s JT není a ani se k tomu nerealizují žádné přípravné práce na letišti Přerov." Proč to tak je, se ale odmítl vyjádřit.

Ať už jsou důvody společnosti LOM Praha jakékoliv, jisté je jen to, že bochořské letiště zůstane dál prázdné.

Zuzana Doleželová

Reklama

Restaurace AVION

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Polední menu, teplá jídla po celý den, velký výběr káv a míchaných nápojů, každý pátek a sobota živá hudba k poslechu i k tanci, pořádání slavnostních příležitostí. Kuřácká kav...