Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.4 °C

Mažoretky z Fantasy Přerov zazářily na otevřeném mistrovství světa, patří jim stříbro a bronz

Sport

3.9.2014

Autor: zd

Přerovské mažoretky působící do konce června 2014 pod TŠ Atlas Přerov založily nový sportovní oddíl FANTASY PŘEROV, který bude zaměřen na mažoretkový sport, se celý srpen pilně připravovaly na 2. otevřené mistrovství světa v mažoretkovém sportu 2014, které se konalo v termínu od 28. do 30. srpna v Praze. Již minulý rok se děvčatům podařilo vybojovat prvenství v kategorii MIX skupin ve věkové kategorii kadetky (8-11let) a získat titul mistryň světa 2013. Dívky tentokrát soutěžily v kategoriích skupina MIX junior, sólo pompom kadetky a junior, duo pompom junior, miniformace pompom kadetky.

V pátek 29. srpna se početná skupina mažoretek v doprovodu svých trenérů a rodičů rozjela vlakem do Prahy a hned tentýž den odpoledne bojovala o cenný kov se sestavou MRAZÍK v kategorii skupina junior - MIX (kombinace náčiní baton + pompom). Oproti minulému roku děvčata soutěžila v kategorii junior (12-14let) a opět dokázala, že patří mezi elitu. Získala stříbrnou medaili a titul 1. vicemistr MS 2014. Obrovská gratulace patří děvčatům a trenérům, a obrovské poděkování všem rodičům, kteří v pátek bouřlivě podporovali své děti. Část výpravy ještě v pátek odjela zpět do Přerova a ta druhá zůstala v Praze, neboť další den pokračoval pro sólistky kategorií pompom.

Sobotní program patřil sóloformacím pompom v kategorii kadet a junior. Jako první vystoupila Natálie Macháčková se svým sólem a obsadila v kategorii kadet ve velké konkurenci krásné 8. místo. Další v kategorii kadet bojovala miniformace ve složení Natálie Macháčková, Bára Smolová, Kristýna Kužílková, Adéla Langová, Natálie Petrová, Kateřina Dokládalová, které se svou formací Dalmatins v obrovské konkurenci obsadily krásné 4. místo. Popolední program patřil kategorii junior, kde Adéla Krmelová ve velké konkurenci obsadila 13. místo. Závěr patřil juniorskému duu Adéle Krmelové a Kateřině Valentové, které po dlouhém čekání předvedly perfektní výkon, za který získaly 3. místo a titul 2. vicemistr MS 2014.

Po ukončení soutěže se zbytek výpravy vydal na zpáteční cestu vlakem do Přerova, kde večer proběhly bujaré oslavy úspěchů přerovských mažoretek Fantasy, které se konaly na Baště u Dokládalů na Laguně.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.