Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 11.1 °C

Mažoretky GINA přivezly tituly z Mistrovství světa

Sport

14.9.2015

Autor: jh

Ve dnech 26. – 29.8.2015 se v pražské Sparta Areně konalo mistrovství světa v mažoretkovém sportu. Na tuto vrcholnou událost soutěžní sezony se vydaly i mažoretky GINA, které se na MS probojovaly přes velmi úspěšné výsledky z mistrovství ČR a Evropy hned se 7 choreografiemi.

Téměř celý srpen se na mistrovství světa, kterého se účastnilo 12 států (např. Rusko, Kazachstán, Litva atd.), pečlivě připravovaly na trénincích i mažoretkovém táboře. Dřina a píle se opravdu vyplatila, a tak se mažoretky GINA v obrovské konkurenci na MS rozhodně neztratily. První soutěžní den patřil juniorkám pod trenérským vedením Kláry Mazalové a Moniky Gábové, které na své premiérové účasti na světovém šampionátu ihned zapadly mezi špičku a vybojovaly nádherné 5. místo za pochodové defilé i pódiovou sestavu a 6. místo v kategorii miniformace. Další soutěžní den přišly na řadu seniorky a pod trenérským vedením Jany Hebelkové navázaly na úspěchy minulých let, pořádně zabojovaly a dosáhly dokonce na stupně medailové. V disciplíně pochodové defilé cinkla medaile stříbrná a staly se VICEMISTRYNĚMI SVĚTA a v pódiové choreografii Vive Le Swing to byly medaile bronzové s titulem II. VICEMISTRYŇ SVĚTA pro rok 2015. Bezkonkurenčně si vedly i seniorské sóloformace: v disciplíně baton miniformace, jejíž trenérkou je Lada Kouřilová, se děvčata mohla radovat taktéž ze stříbrných medailí a v disciplíně duo baton v choreografii Kláry Mazalové se duistky Tereza Odstrčilová a Tereza Musilová staly II. VICEMISTRYNĚMI SVĚTA roku 2015.

Soutěžní sezona 2015 byla pro mažoretky GINA Brodek u Přerova zatím tou nejúspěšnější od založení souboru – silné emoce plné smíchu i slz štěstí jsou nejkrásnějšími, ale stojí za nimi obrovská spousta práce, a proto již nyní se v plné síle vrháme do příprav na soutěžní sezonu 2016, abychom udělaly všechno proto, abychom tituly obhájily nebo přidaly ještě některé nové. Na všechny naše mažoretky jsme opravdu pyšné – gratulujeme a děkujeme jim i trenérkám za krásné úspěchy a obrovský kus práce v sezoně 2014/2015.

jh

Reklama

GALERIE Přerov

Katalog firem » Obchod » Obchodní galerie a centra

Moderní dvoupatrové obchodní centrum o výměře 13.000m² prodejních ploch vzniklé v centru města na nároží ulic Čechova a Šířava. Autorem projektu je ATELIER 8000 spol s.r.o., stavbu realizu...