Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.7 °C

Mažoretky FANTASY Přerov opět bodovaly v další kvalifikaci MČR 2015 v mažoretkovém sportu

Sport

22.4.2015

Autor: Team Fantasy

V sobotu 18. 4. 2015 se konalo další kvalifikační kolo MČR 2015 v mažoretkovém sportu, tentokráte v Dolním Benešově, kde přerovské mažoretky Fantasy měly obrovské zastoupení. V brzkých ranních hodinách se rozjela početnější část oddílu v doprovodu svých rodičů na dopolední klání kategorie B baton a pompom, kde jsme soutěžili v kategorii skupin pompom (třásně), a to: littlekadet (4-7 let), kadet (8-11 let), junior (12-14 let).

Ranní přípravy byly opravdu ve velkém, spousta děvčat tancuje ve více formacích, tudíž je velmi důležité promyslet účesy a líčení, aby při převlecích do jiných formací se nemusela děvčata složitě přečesávat a měnit líčení a měla více času si oddechnout. Šatna se proměnila v obrovské maskérské a kadeřnické studio a během dvou hodinek se šatna hemžila postavičkami z Walt Disney, závodníky Ferrari a dalšími. V 9 hodin, kdy proběhlo slavnostní zahájení a trenérka Kateřina Krmelová převzala účastnický list za sportovní oddíl Fantasy, mohla samotná kvalifikace MČR 2015 začít. Jako první za Fantasy šly na řadu naši nejmenší – přípravka pompom. Pod vedením trenérek Ádi a Natky se představili se svou sestavou Mickey a Minnie a získali 1. místo, v kategorii kadetky pompom získala děvčata se sestavou Ferrari opět krásné 1. místo, juniorky pompom roztančily celou halu a získaly 2. místo.

Po obědě přišla na řadu premiéra nového MIXU (kombinace hůlek a třásní) v podání juniorek, kdy se svou sestavou The Addams Family oněměly celou halu, získaly obrovský potlesk a porota je ocenila zlatem – 1. místo!!!

Odpoledne patřilo sóloformacím pompom v kategorii A a B. Sóloformací má Fantasy v letošní sezoně opravdu hodně a dokonce i někteří z nových členů oddílu dostali odvahu a se svými trenéry nacvičují sóla, dua, miniformace. Za kategorii B sólo kadetky pompom si Helenka Phamová vytancovala 3. místo, miniformace kadetky pompom se sestavou Hasiči získala 1. místo. Samotná kategorie A sóloformace pompom se díky velkému časovému skluzu dostala na řadu až okolo 20. hodiny večer. I přes velkou únavu se děvčata snažila a podala velmi dobré výkony. V kategorii sólo kadetky pompom získala Adéla Langová krásné 4. místo, v kategorii sólo juniorky pompom Natálie Macháčková 7. místo, Kateřina Dokládalová 6. místo, Adéla Krmelová 4. místo, v kategorii duo juniorky pompom získala děvčata Adéla Krmelová a Natálie Macháčková se sestavou pavouci krásné 3. místo, v kategorii miniformace juniorky pompom získala děvčata Adéla Krmelová, Natálie Macháčková, Kateřina Dokládalová, Kristýna Ondrišová, Markéta Vojtková, Veronika Pospíšilová se sestavou Africa krásné 2. místo.

Samotné vyhlášení přišlo na řadu pár minut po 23. hodině večer. Velmi dlouhý soutěžní den, velmi dobré výsledky. Všechny zmíněné formace a sóloformace postupují do semifinále a některé formace dokonce přímo do finále MČR 2015 v mažoretkovém sportu. Neusneme na vavřínech a budeme makat ještě více, aby formace byly ještě lepší a lepší!!!

Velké díky všem děvčatům, která se soutěže účastnila, a tak opět perfektně reprezentovala sportovní oddíl Fantasy a město Přerov. Velké díky trenérkám Kateřině Krmelové a Zuzaně Crhové, díky za účesy a líčení Gabče Pospíšilové a Oli Lukešové. Díky všem rodičům, kteří se podíleli na přípravách a povzbuzování teamu Fantasy. BEZ VÁS BY TO NEŠLO!!! DÍKY!!!

Team Fantasy

Reklama

Svaz tělesně postižených v ČR, o.s.

Katalog firem » Úřady, instituce » Obecně prospěšné společnosti

Odborné sociální poradenství, sociálně akviziční služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, půjčovna kompenzačních pomůcek sponzorovaná Svazem tělesně postižených v ČR, o.s.