Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6.2 °C

Loupežné přepadení: Se stařenkou se pral o kabelku. Utekl i s penězi, žena skončila v nemocnici

Krimi

2.9.2014

Autor: zd

Přerovští kriminalisté prověřují případ loupežného přepadení, k němuž došlo v noci ze soboty na neděli na Třídě 17. listopadu v Přerově. Jednaosmdesátiletou paní, která procházela kolem přechodu pro chodce v blízkosti supermarketu, napadl neznámý muž. Stařenka se snažila kabelku uchránit, s mužem se prala, nakonec ale skončila se zraněním na zemi, zloděj utekl i s jejími penězi. Policie po něm pátrá.

V noci ze soboty na neděli se neznámý muž přiblížil ke stařence v blízkosti supermarketu na Třídě 17. listopadu. "Snažil se jí vytrhnout kabelku, kterou nesla v ruce. Když se mu to nepodařilo, do seniorky strčil, až spadla na zem. S kabelkou cloumal, dokud se mu ji nepodařilo paní z ruky vytrhnout. Potom s ní utekl směrem k Bayerově ulici," popsala přepadení policejní mluvčí Irena Urbánková. Paní měla v kabelce peníze a doklady, navíc při napadení utrpěla zranění, se kterým se podle lékařů bude léčit až šest týdnů. Kriminalisté na případu pracují a po pachateli pátrají, hrozí mu až desetileté vězení.

"Podle získaného popisu se mělo jednat o muže ve věku mezi 20 až 30 lety, vysokého kolem 185 centimetrů, štíhlé postavy. Na sobě měl buď mikinu, nebo bundu černé barvy s kapucí, černé teplákové kalhoty s bílým nápisem na levé nohavici. Bližší popis nebyl zjištěn," uvedla Urbánková.

Policisté se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení a objasnění loupeže, mohou občané sdělit na kteroukoliv policejní služebnu případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158.

zd

Reklama

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola

Katalog firem » Vzdělávání » Střední školy

Proč studovat na naší škole: - Kvalitní příprava pro studium na vysokých školách všech typů u nás i v zahraničí - Licenční centrum Goethe Institutu - Vzdělávací středisko Microsoft...