Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.5 °C

Lidé z ubytovny v Dluhonské se stěhují, její provozovatel bude "podnikat" dál

Zprávy z regionu

20.2.2015

Autor: Zuzana Doleželová

Do konce měsíce se musejí všichni obyvatelé přerovského “lazaretu“ vystěhovat, její provozovatel Pavel Mirga na svém rozhodnutí nic nezměnil. K dnešnímu dni se podařilo najít nový domov pro dvacet čtyři klientů ubytovny, dalších pět by se mělo odstěhovat během příštího týdne, o umístění jedenácti lidí se momentálně jedná.

"Od provozovatele ubytovny se nám podařilo získat vyjádření – je ochoten učinit výjimku a neumístěné klienty na své ubytovně nechat do poloviny března,“ uvedla vedoucí oddělení sociální prevence a pomoci přerovského magistrátu Marta Šintáková s tím, že umisťování lidí se zatím daří bez větších obtíží.

"Podařila se navázat velmi dobrá spolupráce se sociálními pracovníky magistrátu města Brna, tam se podařilo umístit už všechny klienty s trvalým pobytem v tomto městě – jedenáct lidí je přímo z Brna, jeden člověk z Brna-venkov. Devět lidí v průběhu týdne putovalo do Ostravy, i tam je dobrá spolupráce. Kontaktovali jsme také úřady v Moravskoslezském a Zlínském kraji,“ uvedla k současné situaci Šintáková s tím, že během příštího týdne by již měly být známy bližší informace o počtu lidí, které si z přerovské ubytovny převezmou tyto kraje.

Šintáková zároveň připustila, že situace kolem ubytovny pro lidi se zdravotním postižením je od počátků velmi složitá a provozovatel této ubytovny se netajil tím, že na uvolněná místa stěhuje další klienty. "Je skutečně pravda, že když se odstěhovali první lidé do Brna, na jejich místo nastoupili noví klienti. Na dotaz sociálních pracovníků pan Mirga uvedl, že se jedná o lidi, které dosud ubytovával na ubytovně v Tovární ulici. V současné době tam vyjednává s majitelem objektu o stavebních úpravách, proto bylo tyto lidi nutné přestěhovat. Je ovšem s podivem, že se opět jednalo o osoby se zdravotním postižením, takže i tito klienti byli zahrnuti do celkového počtu těch, kterým je třeba najít nové bydlení,“ sdělila Šintáková.

Na počátku února bylo na ubytovně třicet čtyři lidí, na uvolněná místa se pak nastěhovalo dalších pět osob a ozvala se i rodina člověka, který je v současné době v přerovské LDN, s tím, že se měl 12. března přestěhovat do Mirgovy ubytovny. Celkově tak bylo třeba najít nový domov čtyřiceti lidem. Dvacet čtyři jich bylo již umístěno, dalších pět poputuje do nových domovů příští týden a o osudu jedenácti lidí se stále jedná. "Přerovské klienty se podařilo umístit mezi prvními. Jeden pán je v současné době v domově pro seniory, jedna dáma s trvalým pobytem v Kokorách odešla i se svým přítelem do podnájmu do Olomouce, druhá je momentálně v jiné přerovské ubytovně a má podánu žádost do domova pro seniory v Prostějově,“ řekla Šintáková. Jídlo bude všem klientům v Dluhonské dodáváno do konce února.

Pavel Mirga se podle dostupných informací nechystá s provozováním ubytoven skončit, naopak se zaměří na jinou cílovou skupinu, a to buď na jednotlivce, nebo rodiny s dětmi. Nechal se slyšet, že v budoucnu však hodlá ubytovávat už pouze lidi s trvalým pobytem v okrese Přerov.

Zuzana Doleželová

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Egypt - Marsa Alam: Hotel Novotel Marsa Alam 5* 7.4. - 14.4. 2024 z Prahy za 10.990 Kč

Kanárské ostrovy - Fuerteventura: Hotel Occidental Jandía Playa 4* 4.4. - 11.4. 2024 z Prahy za 18.490 Kč

Zanzibar: Hotel Kiwengwa Beach Resort 4* 30.3. - 7.4. 2024 z Prahy za 21.990 Kč

Vietnam: Melia Vinpearl Phu Quoc 5* 4.4. - 12.4. 2024 z Prahy za 23.890 Kč

Arabské emiráty: Rixos Bab Al Bahr 5* 31.3. - 7.4. 2024 z Katowic za 32.990 Kč

Dominikánská republika: Hotel Grand Sirenis 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.790 Kč

Omán: Fanar Hotel & Residences 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.990 Kč

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA