Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.3 °C

Letní divadelní scéna dnes večer láká na dvě představení

Kultura

17.7.2014

Autor: zd

Letní divadelní scéna zve tentokrát rovnou na dvě představení o ženách: Okno a Zakázané uvolnění. V 19:30 se představí polský soubor Nienazarty s krátkým metafyzickým příběhem o konfliktu dvou sester s názvem Okno. O hodinu později jeviště zaplní divadlo Prkno s tragikomedií o ženách pod názvem Zakázané uvolnění.

Příběh Okno je pro autora Ireneusze Iredyńskiho záminkou provést jemnou analýzu a konfrontaci morálních postojů, životních cílů a aspirací každé z postav na pozadí současných polských zvyků. Inscenace posbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžních přehlídkách. Pro české diváky je připraven simultánní překlad.

Tragikomedie o ženách, které "v tom" mají hokej, Zakázané uvolnění, získala letos Ocenění poroty za inscenaci a Cenu diváka za nejlepší představení festivalu v Hodoníně.

"Přehled všech letošních letních představení s jejich začátky a místem konání najdou zájemci na webu Galerie města Přerova a na plakátech. V případě deště je opět zajištěna takzvaná mokrá varianta – buď v Mervartově síni přerovského zámku nebo v Klubu Teplo na Horním náměstí," uvedla Lada Galová.

zd

Reklama

Vinotéka U HANAČKY

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Prodej sudového a lahvového vína. Posezení v příjemném prostředí. Dodávky vína na společenské akce. Prodej přes ulici.