Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.9 °C

Lesní divadlo beňovkých skřítků v Grymově motivovalo místní děti

Kultura

9.9.2014

Autor: hcz

Plno zábavy a poučení přinesli beňovští skřítkové v sobotu do Grymova. Lesní divadlo, se kterým do obce přijela Občanská společnost DSi, o. s., Beňov inspirovalo malé návštěvníky, kteří za tmy předvedli dospělým vlastní divadelní představení.  

Když se v sobotu beňovský skřítek Ňufík objevil v Grymově, byl docela malinkatý. Sotva 35 centimetrů své dřevěné postavičky však proměnil hbitým kouzlem v 90 kilo živé váhy a užaslé diváky poprosil o pomoc řešení záhady se šploucháním, které se ozývalo. Blízké břehy řeky Bečvy pak prozradily tajemný hlas "brekeke brekeke", to už se místních dětí, které ke břehu vyběhly, ptal vodník Žabžáček na cestu k Ňufíkovi. Žabžáček dlouhá léta cestoval světem a své poučení o významu domova, rodiny a přátel předal nejen Ňufíkovi, ale i dětem. Diváci si poradili s nástrahami otázek a na konci svým vlastním kouzlem přivolali Shreka i jeho milou Fionu, kteří rozdali drobné dárky.

"Lesní divadlo, se kterým jsme do Grymova přijeli, pobavilo, poučilo, ale hlavně inspirovalo místní děti. Ty se k tématu vracely celé odpoledne, až nakonec za tmy spontánně předvedly vlastní pojetí divadla pro dospělé," prozradil Radek Polášek, ideový a projektový manager Občanské společnosti DSi, o. s., Beňov, která akci pořádala.

Beňovští skřítkové se pomalu chystají na zimní program ve vlastní klubovně. Vyjíždět budou i do okolních školek a na vnitřní akce. Pozvat je můžete samozřejmě i vy. Více informací získáte na www.dsibenov.cz

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.