Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.7 °C

Lávka U Tenisu se otevře 1. září

Zprávy z regionu

21.8.2015

Autor: zd

Hodinovým happeningem bude uvedena do provozu nově postavená lávka U Tenisu. V úterý 1. září v deset hodin bude slavnostně uvedena do provozu. U mostu se bude hrát a zpívat, připravený je i program pro děti.

Předpjatý železobetonový trám se závěsy, který přišel na bezmála 24 milionů korun, bude v případě povodní bezpečnější. Jeho stavba trvala rok. "Předposlední týden v srpnu proběhla na mostě dynamická zkouška, která úspěšně ověřila chování konstrukce. V současné době odstraňují dělníci staveniště, v pondělí 24. srpna lávku převezmeme a o den později se uskuteční závěrečná kontrolní prohlídka se stavebním úřadem,“ sdělil Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu, který stavbu mostu dozoruje.

Poprvé se lidé po lávce projdou v úterý 1. září. "K poslechu jim zahraje kapela Harmony, akci bude moderovat René Jančík z Českého rozhlasu, pro děti jsme připravili drobné dárky,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

S dostavbou mostu došlo i k závěrečnému propojení cyklostezky, jejíž stěžejní část v délce necelého kilometru byla vystavěna v loňském roce. "Díky novým třiceti metrům stezky je teď trasa pro cyklisty celistvá,“ uvedl závěrem Zdeněk Dostál.

zd

Reklama

Sportovní centrum Mlýn

Katalog firem » Sport » Sportovní zařízení, centra

Moderní fitness centrum s největší cardio zónou, squash, badminton, velká nabídka skupinových cvičení, dětský koutek, kulečník, ping-pong