Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

Lávka U Tenisu je otevřena. Stovky lidí si užívaly pouliční happening

Zprávy z regionu

1.9.2015

Autor: Zuzana Doleželová

Přerov už má opět svou lávku U Tenisu. 1. září v 10:00 byla slavnostně otevřena. Na nové přemostění se přišly podívat davy lidí, které přivítala kapela Harmony. Nekonalo se žádné stříhání pásky, nezazněly žádné proslovy, tento den patřil jen a jen Přerovanům.

"Stavba lávky trvala přesně 351 dní a s její dostavbou došlo i k závěrečnému propojení s cyklostezkou. Lávka je určena pěším, cyklistům a bruslařům a spojuje město s rekreační zónou," uvedla tisková mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Všechny velké i malé návštěvníky, kteří se přišli na nový most podívat, čekala kapela Harmony, v jejímž podání zazněly velké hity, vzpomínalo se i na Pavla Nováka. Děti si mohly složit lodičku či vlaštovku z papíru a poslat ji po Bečvě. Hrálo se, zpívalo i tancovalo. "Přišel jsem se na novou lávku podívat. Čekal jsem na ni jako na smilování. Musím říct, že se jim povedla, ale ta cena, to mě nepřestává šokovat," podotkl přerovský zahrádkář, který si slavnostní otevření nemohl nechat ujít. "Někdo říká, že se mu nelíbí ta barva, ale já jsem spokojená. Není to nic výstředního, je to pěkné. Hlavně, že už tady ta lávka konečně je," sdělila mladá maminka, která se těší, že tudy bude jezdit s kočárkem do parku.

Předpjatý železobetonový trám se závěsy, který přišel na 25 milionů korun, bude v případě povodní odolnější, než byla lávka předchozí. Nové přemostění je také osvětlené, takže večer bude lávka bezpečnější.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.