Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 9.3 °C

Kvůli finančním problémům dopravce nevyjela v Přerově řada spojů

Zprávy z regionu

5.2.2016 aktualizováno 8.2.2016 09:47

Autor: zd

Dopravní a logistická společnost přišla kvůli platební neschopnosti o pět pronajatých autobusů. Výpadek se už ve čtvrtek 4. února odrazil na omezení některých spojů – v dopravní špičce nevyjelo z Masarykova náměstí sedm ze 47 spojů. Zástupci Přerova jednali v krizovém režimu s Karlem Horákem, který je zmocněn zastupovat Dopravní a logistickou společnost. Ten potvrdil, že společnost není z finančních důvodů schopna nadále zajišťovat plnění smlouvy, která byla uzavřena v roce 2014 na deset let. Dá se očekávat, že v následujících dnech město tuto smlouvu vypoví a zadá zakázku jinému provozovateli. V pondělí už nevyjelo 77 spojů.

"Paralelně jednáme s Dopravní a logistickou společností – a zároveň s novým možným dopravcem, který by autobusovou dopravu v Přerově zabezpečoval," potvrdil v pátek náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Podle posledních informací o víkendu měly vyjíždět linky na trasu ve standardním režimu, problém by eventuálně mohl nastat až v pondělí - v čase dopravní špičky, kdy je třeba obslužnost zajistit prostřednictvím více autobusů. A to se potvrdilo. "Budeme aktuálně občany o situaci informovat. Zároveň jsme požádali Dopravní a logistickou společnost, aby zajistila informovanost prostřednictvím své informační kanceláře," řekla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.

"Současná situace není pro společnost jednoduchá, nicméně dopravní obslužnost zajišťujeme v takovém rozsahu, že občan jakoukoliv změnu téměř nepozná. S městem jsme dohodnuti vzájemném poskytování informací," zaznělo ve vyjádření Dopravní a logistické společnosti ještě v pátek. V pondělí ale nevyjede celkem 77 spojů, což se občanů města dotkne. Sledujte proto raději stránky dopravce, na nichž se objevují aktuální informace o provozu ve městě.

Smlouva s vítězem tendru na městskou hromadnou dopravu byla podepsána za minulého vedení radnice v březnu roku 2014. Dopravce tehdy nabídl městu cenu 136,8 milionu korun bez DPH. Původně se přitom počítalo s tím, že hodnota zakázky na provozování MHD v Přerově na příštích deset let bude 250 milionů korun bez DPH. Podle současných zástupců města byla cena podhodnocená.

zd

Reklama

U Medvídka - restaurace, bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

- od pondělí do pátku výběr minimálně z 15 jídel na menu za skvělé ceny - točíme ZUBR 11°, OSEČAN 12° - na objednávku (salámové, sýrové a zabíjačkové mísy, vepřové a kuřecí...