Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 12.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kruhové objezdy jsou uzavřeny, doprava houstne, policisté nikde

Zprávy z regionu

9.10.2017

Autor: David Kopřiva

Dnes ráno došlo k plánovaným uzavírkám po sobě jdoucích kruhových objezdů u Žerotínova náměstí a u Tesca. Už tak špatnou dopravní situaci v Přerově to dále podstatně zhoršilo a o nebezpečné dopravní situace nebyla nouze. Na policisty, kteří podle zpráv z radnice měli dopravu v kritických místech usměrňovat, jsme nikde nenarazili.

Řidič se otáčí u zákazu vjezdu ve Wurmově ulici Řidič se otáčí u zákazu vjezdu ve Wurmově ulici

Opravy kruhových objezdů zcela zatarasily silnice, jež jsou pro dopravu ve městě klíčové a auta se snaží uzavírky objíždět menšími ulicemi, které na to nemají dostatečnou kapacitu. Řadu řidičů, kteří Přerovem jen projíždějí, to staví do neřešitelných situací, protože místní objížďky neznají. Často tedy před zákazem vjezdu váhají, ale když po pár vteřinách zjistí, že se za nimi hromadí další nervózní řidiči, zákazem raději projedou, aby získali čas a mohli si promyslet, jak se dostat, kam potřebují. Ti uvědomělejší, kteří si zákazem projet netroufají, se otáčejí, což vytváří další nepříjemné situace. Mezi tím se proplétají chodci, cyklisté a nervy jsou na pochodu.

Podle starého úsloví stojí anglický policista před problematickým místem a upozorňuje na něj a český stojí za ním a vybírá pokuty. Ti přerovští jsou schovaní a nechávají tomu volný průběh. Na jednu stranu se jim nedivím. Komu by se chtělo čelit výtkám a nadávkám frustrovaných řidičů. Zvlášť, když ten dopravní policista je v tom opravdu nevinně. Na druhou stranu je to jejich povolání a právě v těchto situacích mají příležitost být maximálně prospěšní.

Nejkritičtější situace se dá očekávat na ulicích Komenského, Wurmova, Sušilova, Ztracená, Svisle, Šířava, Dvořákova, Kozlovská, Vsadsko. Kudy to objet se mě neptejte, žádné dobré řešení asi neexistuje. Pokud má někdo tipy, dejte nám vědět na našem facebooku.

Asi za hodinu nás čeká odpolední dopravní špička. Milí policisté, vyrazte do terénu a pomozte to zvládnout. Milí řidiči, nenadávejte policistům ani ostatním řidičům a buďte k sobě ohleduplní. Šťastný návrat domů všem a zítra nanovo.

Šířava ráno před osmou z pohledu řidiče Šířava ráno před osmou z pohledu řidiče
Fréza pracuje na kruhovém objezdu u Tesca Fréza pracuje na kruhovém objezdu u Tesca
Kolona aut čeká ve Wurmově ulici na výjezd do Čechovi, v opačném směru platí zákaz vjezdu Kolona aut čeká ve Wurmově ulici na výjezd do Čechovi, v opačném směru platí zákaz vjezdu
Výjezd ze Ztracené ulice je ve špičce prakticky nemožný a hromadí se zde auta Výjezd ze Ztracené ulice je ve špičce prakticky nemožný a hromadí se zde auta
Pokud pojedete přes Svisle, připravte se na zdržení Pokud pojedete přes Svisle, připravte se na zdržení
Na Žerotínově náměstí platí zákaz zastavení Na Žerotínově náměstí platí zákaz zastavení
Přes zákaz vjezdu se z Žerotínova náměstí nedostanete Přes zákaz vjezdu se z Žerotínova náměstí nedostanete
Problematický je výjezd ze Vsadka na ulici Dvořákova Problematický je výjezd ze Vsadka na ulici Dvořákova
Jako první se začalo frézovat na kruhovém objezdu u Tesca Jako první se začalo frézovat na kruhovém objezdu u Tesca

David Kopřiva

Reklama

Výstavní síň Pasáž

Katalog firem » Kultura » Galerie

Kulturní služby města Přerova provozují v rámci Městského informačního centra i Výstavní síň Pasáž, jejímž smyslem je poskytovat neformální prostor pro výstavy a prezentace nejrůzn...