Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6.7 °C

Kradl nabíječky, myši, žehličku, dudlíky i ponožky. Hrozí mu až dva roky vězení

Krimi

28.1.2016

Autor: zd

V polovině ledna se do hranických obchodů vydal sedmatřicetiletý muž za nákupem s úmyslem neutratit ani korunu. A nebyl to žádný troškař - bral, co se dalo, a na sortimentu mu tak nějak ani nezáleželo... Teď mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

"Nejprve se zastavil v marketu na ulici Zborovská, kde vešel do oddělení elektra a do batohu si naskládal 14 kusů nabíječek baterií, 32 sad různých tužkových baterií, optické myši k PC a další věci v celkové hodnotě 15 770 Kč a se zbožím vyšel v klidu z prodejny ven. Asi po půl hodině se vrátil do stejného obchodu a ukradl zde chladící podložku pod notebook, kterou si dal pod paži, a stejným způsobem opět prodejnu opustil," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. V tomto případě byl již přistižen pracovníkem ostrahy, který přivolal městskou policii, která uložila podezřelému za jeho jednání blokovou pokutu ve výši 1 000 Kč po té, co se hlídka přesvědčila, že se muž v minulosti nedopustil žádné trestné činnosti. Po vyřešení případu muž odešel. To ho ovšem neodradilo a přesunul se k prodejnám na ulici Družstevní, kde ve své nekalé činnosti pokračoval. "V jedné prodejně odcizil 3 sady akuvrtaček, žehličku na vlasy, holicí strojek, 7 kusů skleněných svícnů, 2 kusy svíček a jedny ponožky. Věci si ukryl pod bundu a z prodejny zmizel bez zaplacení. O pár minut později se již pohyboval v další prodejně, kde si opět pod bundu ukryl dva zápisníky a bez zaváhání odešel. Poté se přesunul do dalšího obchodu a stejným způsobem si odnesl dvě kojenecké láhve, aspirátor pro děti, dudlíky, plenky a sadu popisovačů," uvedla dále Zajícová. V další prodejně již takové štěstí neměl. Při odchodu byl opět zadržen ostrahou i s dalším lupem, tentokrát to bylo devět krémů a podložka pod myš k PC. Přivolaní strážníci městské policie u něj našli i ostatní věci, které pocházely z předchozích krádeží, a přivolali na místo státní policii. "Všechny odcizené věci byly vráceny do prodejen nepoškozené a celková škoda byla vyčíslena na 20 354 Kč. Podezřelý se nyní bude zodpovídat z trestného činu krádež s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody," doplnila závěrem policejní mluvčí.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.