Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12.3 °C

Kapela VHS to rozjela v restauraci Pivovar

Zprávy z regionu

27.3.2017

Autor: hcz

Folk rockové pecky, ale i blues, takové bylo sobotní vystoupení původně čistě folkové přerovské kapely VHS v restauraci Pivovar. A sešli se fanoušci všech věkových kategorií. Nechyběli mladí, ale i ti, kteří si pamatovali začátky kapely.

Aplaus se ozýval po každé písničce. Zapalte svíce, Vítej, Faust nebo Znamení si pobrukovali všichni, kteří Pivovar navštívili. Skupina VHS (Volné Hudební Sdružení) se pohybuje na hudební scéně od roku 1991, kdy byla čistě akustickou kapelou. V počátcích své existence prošla několika kádrovými i stylovými proměnami ( v první sestavě hrál i primáš stejnojmenné cimbálové muziky Jarek Odstrčil), nicméně v současné sestavě hraje od podzimu roku 1995. Styl se dá popsat jako folk-rock, i když rockový sound je již dlouhou dobu určující. Kapela se v roce 2006 po koncertu k 15 letům odmlčela na téměř 6 let, ale od roku 2012 již opět koncertuje.

V restauraci Pivovar kapela na podzim loňského roku oslavila 25 let od prvního vystoupení. V sobotu se na místo vrátila, aby početnému publiku představila 35 písní ze svého bohatého vlastního repertoáru.
Skupina hraje ve složení: Pavel David - elektroakustická kytara, zpěv; Michal Zboři "Goofy" - byskytara, zvuk;
Mirek Nevrtla - sólová kytary, saxofon, flétna, klarinet, zpěv; Eva Nezmeškalová - zpěv, flétna a Pavel Konvička - bicí.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.