Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

Kam na víkend? Helfštýn ovládnou kováři, Sovinec lapkové a kati, bude se degustovat a také trochu hrát

Tipy a názory

22.8.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Po propršeném týdnu se počasí umoudřilo a venku to konečně vypadá, že je ještě léto. Máte už plány na víkend? Pokud ještě ne, nechte se inspirovat třeba zrovna našimi tipy. Zajděte si večer na ochutnávku vína, užijte si výlet na Sovinec nebo se jeďte pokochat na kovářské fórum na Helfštýně, vezměte děti na pohádkový les a v neděli zaskočte na koncert do parku.

Užijte si pátek se sklenkou vína

V pátek v rámci pravidelné MINIDEGUSTACE v Hanácké vinotéce můžete ochutnat příjemně svěží polosuchý RYZLINK RÝNSKÝ VÝBĚR Z HROZNŮ 2011 z produkce vinařství Cícha z Blatnice pod Sv. Antonínkem. Toto jemně kořenité vínečko s tóny lipového květu si vás podmaní nejen svým mistrovsky vyváženým poměrem cukru a kyselinky, ale i svou jemnou, medovou dochutí. Degustovat můžete až do 21:00. Víno můžete posléze rovněž zakoupit za 139 korun, a to se vyplatí. Příjemný večer :)

Sovinec láká na katy a lapky. Čeká vás pořádný středověk

A žít to bude také na hradě Sovinec, kde po celý víkend bude probíhat Festival práva útrpného. Návštěvníci se tak přenesou do pravého středověku bez jakýchkoli příkras, kde se to hemžilo nejen krásnými dvorními dámy a bohatými panovníky pořádající opulentní hostiny se spoustou jídla i vína. Tentokrát na dvoře nebudou chybět nejrůznější lapkové a kati při práci, dočkáte se i trestání pytláků a zlodějek chrastí. Těšit se však můžete i na loupežnické povídky, šermířské příběhy, kejklířské dovednosti a žonglování či orientální tanečnice a kapsářky v akci. Po oba víkendové dny bude hrad otevřen od 9:00 do 18:00.

Nad Helfštýnem vzplane oheň: sedm kovářů bude tvořit plastiku draka

na hradě Helfštýn startuje v sobotu XXVI. ročník kovářského fóra. Sedm kovářských umělců rozezvoní od příští soboty kovárnu, mistři černého řemesla z České republiky a Belgie zde budou po celý následující týden tvořit plastiku padlého draka. Kovářské fórum je předzvěstí blížícího se setkání kovářů z celého světa s názvem Hefaiston, které každoročně přiláká spoustu návštěvníků nejen z okolí Přerova, ale z celé republiky. Plastika draka by měla být zhruba půldruhého metru dlouhá a metr vysoká. Dílo poté zůstane na hradě. Kováři budou pracovat každý den kromě pondělí od 09:00 do 18:00.

Dopřejte dětem hezké odpoledne v Beňově

V Beňově se v sobotu koná Pohádkový les pro děti s dospěláckým šestibojem. Pokud uvažujete, že dětem musíte ještě pár posledních prázdninových dní nějak zpříjemnit, vydejte se tam. Čeká vás trasa s novými postavami, atrakce a připraveny jsou i soutěže pro dospěláky. Průběžný start je od 13:00, vstupné je 20 korun na osobu, pokud přijde celá rodina, zaplatí pouze 50 korun.

Fajn hudba o víkendu? V parku zahrají Travellers

V neděli si můžete užít koncert kapely Travellers v prostředí městské zeleně. Koncert začíná v 15:00, takže jestli ještě nevíte, co dělat v neděli odpoledne, je to dobrý tip, jak strávit hezké chvíle s hudbou a navíc na čerstvém vzduchu. Doufejme, že nás zahřejí i paprsky slunce a vy si s radostí poslechnete blues-rock v podání ostřílených hudebníků.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.