Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.6 °C

Josefovský ples se vydařil: Pepíčci a Josefky oslavovali svůj velký den

Zprávy z regionu

19.3.2017

Autor: hcz

Oslavu svátku Josefů, Josefek přichystalo v sobotu večer v sále kulturního domu v Horní Moštěnici SRPŠ místní základní a mateřské školy. Show plnou hudby, tance, ale i cvičení a ukázek bojového umění si nenechaly ujít na 7. Josefovském plese stovky návštěvníků.

První ročník Josefovského plesu uspořádalo místní SRPŠ již v roce 2011. Od té doby slavili Pepíci svůj svátek každoročně. "Ke každé oslavě patří dobré jídlo, a proto jsme připravili pro návštěvníky spoustu netradičních specialit. Nechybí Josefovská plněná kuřecí kapsa, pikantní masová směs s topinkou, jednohubky nebo zákusky," prozradila za organizátory Kateřina Kalovská, která celý ples moderovala.

K poslechu a tanci přijela Pepanům zahrát kapela Spektra a o kulturní program se postarali hosté - pohybové studium Žaneta z Přerova a "Draci válečníci" - mistři bojového umění Robert Klimeš a Vladimír Tomi. "Robert Klimeš je semifinalistou soutěžě ČeskoSlovensko má talent a kromě přeražení stavebních prefabrikátů se mohou návštěvníci těšit na ukázky bojového umění. Oba pánové jsou nositeli černých pásů, které jim udělili korejští a japonští misři," dodala Kalovská.

Vladimír Tomi dělá bojové umění celý život. "Chodil jsem sem do školy. Bojové umění mě vždy lákalo. Za tvrdé totality, když mně bylo mezi 14 a 15 lety, běžel v televizi Sandokan a můj kamarád z Říkovic přišel za mnou s úžasnou zprávou, řekl mně - Laďo představ si to, v Olomouci jsem objevil karate. Bylo mně tehdy 16 let, nosil jsem dlouhé vlasy, kouřil a maminka to se mnou neměla vůbec jednoduché, byl jsem prostě chuligán. Pamatuji si to jako dnes. Když jsem přijel do Olomouce, bylo tehdy v tělocvičně 200 lidí. Trenér měl fialový pásek a přivítal mě se slovy - jestli sem chceš chodit, dojdeš ostříhaný. Hned jak jsem přijel domů, ostříhal jsem se a přestal kouřit. Maminka si myslela, že jsem se zbláznil. Do roka a do dne z těch 200 lidí v tělocvičně nás zůstalo jen 5," zavzpomínal Tomi.

A co by to bylo za oslavu bez darů. Sponzoři byli letos opravdu štědří. "Ples je super, jako vždy. Dobře se bavíme a ukázky bojovéhu umění nás opravdu dostaly," svěřil se Petr Pavelka, který na ples přijel spolu s kamarády z Přerova.

Výtěžek z plesu organizátoři věnují dětem místní mateřské a základní školy.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.