Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6 °C

Jízda na plný plyn, takový byl další ročník Dřevorockfestu

Zprávy z regionu

6.7.2017

Autor: hcz

Organizátoři Dřevorockfestu to letos pořádně rozjeli. Na své si přišli všichni - nejen fanoušci rockové hudby, ale i rodiny s dětmi. Dvanáctý ročník tradičního hudebního festivalu Dřevorockfest, který se ve středu na svátek slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje odehrál v zámecké zahradě v Dřevohosticích, navštívily tisíce lidí z širokého okolí. V kotli to pořádně vřelo a o přestávkách se o zábavu postaral místní komentátor Jarda, který návštěvníky pobavil opravdu netradičními soutěžemi. Sypal je z rukávu a bavili se všichni - jak děti, tak i dospělí.

"Kapely jsme domlouvali rok dopředu. Ale nejdřív jsme se na facebooku ptali lidí, jaké kapely by chtěli na dalším ročníku Dřevorockfestu vidět. Hlasovalo zhruba dvě stě fanoušků a nechyběly ani osobní názory. A tak jsme dali hlavy dohromady a podle přání fanoušků oslovovali jednotlivé kapely. Některé nám účast přislíbily, jiné už měly jiný program. Kapela Vohnout, kterou jsme na letošním ročníku chtěli, měla už bohužel domluvenou šňůru po hradech a jediný termín, kdy mohli mít dovolenou, byl právě ten náš. Takže jsme museli hledat dál. Po několika zdařilých poradách se nám nakonec podařilo vytvořit tento lineup," řekl Aleš Sigmund, který je hlavním organizátorem Dřevorockfestu.

Program odstartovala přerovská metalovo-melodická kapela Sarkonia, nechyběli metalovo-punkoví Tchoři, ale ani Vojta Kotek s root-rockovou kapelou TH!S nebo liberecká kapela Sebastian se zpěvákem Sebastianem Návrátilem, kterému písnička Toulavá vynesla nejen cenu Českého Slavíka v roce 2015, ale i titul Objev roku a nominaci na výroční hudební cenu Anděl. "Je nám tady příjemně. Děkujeme všem za energii, jsme moc rádi, že nás sem organizátoři pozvali. Děkujeme publiku, bylo úžasný," svěřil se zpěvák kapely Sebastian.
"Už v předprodeji se nám podařilo prodat spoustu lístků a návštěvníci stále chodí. Nejspíš jsme zvolili dobře. Ještě nás čekají kapely Doga, Desmod, Dymytry, Alkehol a Circus Problem," doplnil výčet kapel Marek Jakubec, jeden z organizátorů.

A jízda to byla opravdu divoká. Dřevohostická zámecká zahrada se během podvečera zcela zaplnila. Energie pulsovala celým areálem. Rockeři spolu s dětmi, jejich rodiči i prarodiči pařili na pecky, které jim z pódia servírovaly kapely jedna za druhou. "Na Dřevorockfest jezdím pravidelně. Nejdřív jsem jezdil sám, potom s manželkou a teď jsme s sebou přivezli i dceru. Je to tady super, úžasné kapely, příjemné prostředí a neuvěřitelná atmosféra. Organizátorům fandím. Jen tak dál a spoustu dalších ročníků, ať sem můžu přivézt i své vnuky," vzkázal s úsměvem organizátorům šestatřicetiletý Michal z Prostějova.

hcz

Reklama

OS MORAVAINVEST

Katalog firem » Finance » Pojišťovací makléři

Pojištění motorových vozidel Pojištění osob Pojištění majetku Pojištění průmyslových a podnikatelských rizik