Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.7 °C

Jasná páka jede turné, dnes se zastaví v Přerově

Tipy a názory

9.10.2014

Autor: zd

Už dnes večer ovládne Klub Teplo na Horním náměstí kapela Jasná Páka. Přerov je devátou zastávkou jejich turné po České i Slovenské republice s prvním oficiálním studiovým albem Černá deska, které vyšlo letos v březnu. Přerovský koncert začíná ve 20:00. Na místě koupíte lístky za 250 korun.

"Na turné vyrážíme po roce a půl a plánujeme si to opravdu užít. Dokonce bychom měli mít před turné i pár zkoušek, aby si to užili i fanoušci Jasné Páky," řekl houslista a kytarista Jasný páky Radovan Jelínek ještě před začátkem tour.

Kapela do světa vypustila také svůj první oficiální klip za více než třicet let historie skupiny. Vznikl na aktuální singl Konec nočních toulek, který na hudbu Radovana Jelínka a slova Karla Halouna na motivy Lorda Byrona nazpíval David Koller. Autorem černobílého snímku je Dominik Miškovský, který natočil klipy i pro Kollerband, Lucii nebo Monkey Business. "Klip Jasné páky Konec nočních toulek je barvitá podívaná o zádrhelu velké lásky pod vlivem měsíčního úplňku a macerovaného pelyňku," říká Dominik Miškovský.

Dnes večer se kapela přerovskému publiku představí v sestavě Michal Ambrož, David Koller, Vladimír Zatloukal, Petr Váša, Radovan Jelínek, Marek Minárik, Magdalena Krištofeková a Pája Táboříková. Turné bude zakončeno pražským dvojkoncertem 9. listopadu. "V minulosti jsme hrávali dvojkoncerty na Chmelnici. Rádi bychom si tuto tradici zopakovali a taky chceme, aby rodiče mohli vzít sebou děti na koncert. Takové 'klidné' nedělní odpoledne s Jasnou Pákou v Akropoli," dodal Michal Ambrož.

Jasná páka patřila v letech 1981-1984 mezi nejzajímavější rockové skupiny u nás. Za totality se šířily pouze neoficiální nahrávky, následkem takzvaného Trojanova seznamu zakázaných kapel a článku "Nová vlna se starým obsahem" v komunistickém časopise Tribuna se skupina ocitla na černé listině. Celostátní zákaz hraní, odstoupení zřizovatele a následné napětí v kapele pomalu vedly k jejímu konci. O tom, že to chlapům pořád skvěle hraje, se budete moci přesvědčit už dnes večer v Klubu Teplo.

zd

Reklama

LEŽÁKOVA AUTOŠKOLA PŘEROV

Katalog firem » Vzdělávání » Autoškoly

Provádíme výcvik skupin AM, A1, A, B, B+E, C, C+E, D, D+E a T, kondiční jízdy. Poskytujeme studentské, věrnostní a skupinové slevy. Jsme akreditované školící středisko pro školení řid...