Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.2 °C

Jarní zahradu trochu zaskočilo počasí, někteří prodejci na výstaviště nedorazili

Zprávy z regionu

19.4.2015

Autor: hcz

Jaro je tady! S ním spojené práce na zahrádce přilákaly na přerovské výstaviště stovky lidí. Přestože organizátoři čekali ze strany veřejnosti o první ročník Jarní zahrady větší zájem, byli s návštěvností spokojeni. Chladné páteční aprílové počasí ale odradilo prodejce, někteří do Přerova nedorazili.

"Pětadvacet stánkařů nám účast na Jarní zahradě z důvodu chladného počasí, které nás v pátek a sobotu zaskočilo, odřeklo. Je to škoda. V sobotu večer dokonce mrzlo, a tak jsme museli kytky uskladnit na noc v hale," posteskl si organizátor Jaroslav Spilka. "S návštěvností jsme ale spokojeni. V sobotu odpoledne a v neděli si k nám lidé cestu našli," doplnil Jaroslav Urbanec.

"My jsme do Přerova přijeli ze Vsetína s ryze českým sortimentem," prozradil Petr Baďura, majitel vsetínského zahradnictví Na Lapači. "Na Jarní zahradu jsme s sebou přivezli nejen přísady, bylinky, ale i všechny druhy léčivých rostlin - rakytník, muchovník, aloisii, goju, ale i české růže, brusinky, ovocné stromky, zakrslé dřeviny a roubovance. Počasí bylo v pátek a v sobotu dopoledne katastrofální. Návštěvnost byla hlavně první den nízká, ale musím říci, že jsou tady velmi příjemní lidé. Organizátoři nám vyšli ve všem vstříc, za což jim patří velký dík," řekl Baďura. Dodal také, že napřesrok určitě vyjde organizátorům Jarní zahrady i počasí.

Do Přerova zavítal také ze Šenova u Ostravy Jiří Bartoň. "Naše firma F-stone nabízí výrobky z litého kamene. K výrobě používáme pouze přírodní kameny - mramor, žulu, říční oblázky, vápenec a jiné druhy. Litý kámen je vhodný hlavně na dotvoření interiéru a exteriéru domů od ploch, schodišť, domovních čísel, váz, květináčů nebo truhlíků. Nabízíme širokou škálu barevných kombinací," vysvětlil Bartoň. Litý kámen firmy F-stone zaujal i sourozence Gondíkovy, kteří Jiřího Bartoně pozvali do svého pořadu.

Návštěvníci odcházeli z výstaviště spokojeni. "Manželka si přála vysadit na zahrádku angrešt, koupil jsem jí hned dva druhy - červený a žlutý, kromě toho i několik muškátů do truhlíků. Doufám, že mě pochválí," svěřil se Zdeněk Závodný z Kroměřížska. Také pětadvacetiletá Jana odcházela z výstaviště spokojená: "Dlouho jsem sháněla aloisii citronovou, nebyla nikde k sehnání, až tady. Jsem moc ráda, že si ji budu moci doma konečně vysadit."

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.