Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6.1 °C

Hudební (s)pecka aneb Co dokáže hudební specializace na přerovském pedáku

Zprávy z regionu

31.3.2015

Autor: Marie Haluzová

Každý rok se žáci prvních ročníků lycea a druhých ročníků PMP rozhodují, kterou specializaci budou od příštího roku studovat. Proto i letos připravili žáci specializací hudební výchovy koncert Hudební (s)pecka, aby svým spolužákům pomohli v nesnadném rozhodování.

Na úvod zazpívala Adéla Kopřivová hanáckou lidovou píseň My, červeny pantlečke. Po ní nastoupila s příčnou flétnou Stephanie Kubešová a zahrála rozvernou skladbu Hon na lišku od R. M. Enderesena. Veronika Lívová přednesla árii Sebben crudele od barokního skladatele Antonia Caldary, na klavír ji doprovodila Adéla Dufková. Následovalo houslové duo Barbora Řezníčková a Kateřina Jursová, které zahrálo píseň Falling Slowly ze známého filmu Once, na klavír je doprovodila Kateřina Váňová. Ta vzápětí překvapila posluchače svým krásným sopránem, zazpívala ruskou píseň Pro panenku od M. P. Musorgského.

V programu mohli žáci naslouchat tklivým tónům klavíru. Tereza Krausová vystoupila se Sonátou cis moll Měsíční svit od Ludwiga van Beethovena a předvedla výbornou klavírní techniku. Repertoár žáků však nebyl zaměřen pouze na vážnou hudbu. Anna Buriánková krásně zazpívala píseň zpěvačky Emeli Sande Read all about it a ukázala, co všechno se svým hlasem dokáže. Hned po ní nastoupila žačka teprve prvního ročníku Eva Lančová, a při jejím projevu nastalo v sále ohromené ticho. Eva se svým korepetitorem Antonínem Švecem, který vystoupil na koncertu jako host, předvedla úžasný výkon. Zazpívala píseň ve vlastní jazzové úpravě The Shadow of Your Smile.

Na závěr koncertu jsme se mohli zaposlouchat do písní v podání Pěveckého sboru pod vedením Bc. Pavlíny Copkové. Děvčata zazpívala úpravu lidové písně Na tú svatú Katerinu a Krátký popis léta od J. Pavlicy.

Děkujeme vše účinkujícím za krásný hudební zážitek. Jsme rádi, že na naší škole studuje celá řada nových talentovaných žáků, a pevně věříme, že i v dalším roce bude hudební "specka" prostě PECKA!

Marie Haluzová

Reklama

Svaz tělesně postižených v ČR, o.s.

Katalog firem » Úřady, instituce » Obecně prospěšné společnosti

Odborné sociální poradenství, sociálně akviziční služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, půjčovna kompenzačních pomůcek sponzorovaná Svazem tělesně postižených v ČR, o.s.