Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.3 °C

Hravé odpoledne se vydařilo i přes malou účast. Nejkrásnější kočárek měla Terezka z Dřevohostic

Zprávy z regionu

15.9.2014

Autor: hcz

Turistický oddíl TOM Lišáci uspořádal v sobotu odpoledne pro rodiče a děti u Base Campu za Přerovankou Hravé odpoledne. I přes malou účast soutěžících se akce vydařila. Organizátoři pro ně přichystali spoustu zajímavých her a soutěží a nechyběla ani přehlídka kočárků a jízda na koloběžkách.

"Původně jsem si myslel, že přijede spousta kočárků, které se vypraví na okružní jízdu městem. Počasí nás ale nejspíše zradilo. Je nás málo, a proto všechny soutěže proběhnou tady na dvorku Base Campu. Ještě chvíli počkáme, jestli nedorazí víc lidí," řekl před zahájením organizátor Ladislav Župka z turistického oddílu TOM Lišáci. Pro účastníky byla připravena spousta stolních a terénních her a nechyběly ani různé atrakce. "Soutěž kočárků a koloběžek se letos poprvé koná v Base Campu. Je to oproti loňskému ročníku změna. Vždy byly soutěže tohoto typu součástí Pohádkového lesa, a protože máme spoustu atrakcí, které v Pohádkovém lese nevyužijeme, rozhodli jsme se pro tuto změnu. Máme tu rytířská klání, střelbu, chůzi na chůdách, slalom a spoustu jiných soutěží a stolních her," dodal Župka.

Do areálu Base Campu přijeli na koloběžkách i Přerovan Šimon Holec a jeho bratranec Martin Macháček z Troubek. "Přišli jsme spolu a je to tady super. Už jsme si vyzkoušeli rytířské klání a ještě se chceme zajít podívat na stolní hry. Když budou závody koloběžek, určitě nebudeme na startu chybět," svěřil se šestiletý Šimon. Jeho stejně starý bratranec Martin prozradil, že se mu moc líbila hra s lodičkou a autíčkem. "Pomocí provázků jsme museli přes různé nástrahy dojet s loďkou nebo autíčkem až do cíle. Vtip byl v tom, že jsme museli posunovat provázkem opatrně, aby nám kulička umístěná na loďce nebo autíčku nespadla".

Hravé odpoledne s turistickým oddílem TOM Lišáci přilákalo kromě dětí i dospěláky. U stolních her si zavzpomínali na svá dětská léta a s chutí se zapojili do různých her a soutěží. Nejstarší účastnicí byla čtyřiaosmdesátiletá Josefa Trávníčková z Přerova. Lidí sice přišlo poskrovnu, ale litovat mohou ti, kteří nedorazili. Na dvorku panovala opravdu skvělá nálada.

A přišlo i na soutěž o nejkrásněji nazdobený "pohádkový" kočárek a o super koloběžku. Terezka - Šípková Růženka z Dřevohostic, přijela s kočárkem plným růží, a tak se Princezna na vlásku musela spokojit až s druhým místem. Děti si střihly i holubičku na koloběžce nebo slalomovou jízdu. Daly do toho vše, vždyť šlo o titul princezna Koloběžka. Ten si nakonec odnesla opravdová princezna Koloběžka, přišla totiž obutá, neobutá, oblečená, neoblečená, učesaná i neučesaná.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.