Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.7 °C

Hrad Helfštýn ožije hradním bálem: přijede Petr Vok
 i s chotí Kateřinou Ludanskou

Zprávy z regionu

15.7.2015

Autor: hcz

Návštěvníci, kteří v sobotu 18. července zavítají ve 14 hodin na hrad Helfštýn, se ocitnou v době dávno minulé. Po roce je tu opět Hradní bál, který již po třiadvacáté pořádá Muzeum Komenského v Přerově, p.o. ve spolupráci s občanským sdružením Hrad Helfštýn.

Studio bez kliky, které je organizátorem doprovodných akcí přichystalo pro návštěvníky řemeslné a divadelní dílny. Chybět nebudou ale ani soutěže nebo loutkové divadlo. Návštěvníci se budou moci seznámit také s tiskařským lisem, nebo si v "mincovně" vyrazit vlastní minci. V průběhu oslav vystoupí i taneční skupina Porta temporis. Večer, ve 21 hodin, zavítá v doprovodu šlechticů na hrad i jeho bývalý majitel Petr Vok z Rožmberka s chotí Kateřinou z Ludanic. Po kostýmovém průvodu bude program pokračovat ohňovou show v podání skupiny Boca Fuego a hradní kinematografií Studia bez kliky.

Vstupné: 100 korun, snížené 60 korun, děti do 6 let zdarma.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.