Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 10.2 °C

Hotel Strojař opět nenašel kupce. Cena klesne ke 40 milionům a odstartuje další kolo prodeje

Zprávy z regionu

22.7.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Prodej Strojaře pokračuje. Ani ve třetím kole nikdo o areál neprojevil zájem, kupní cena ve výši 46,5 milionu korun je příliš vysoká na to, že se objekt nenachází právě v nejlepší kondici. Se sumou se opět půjde níž, představy města o 18 milionech jsou však stále v rovině nenaplněných snů.

Minulý měsíc jsme vás informovali o vypsání dalšího výběrového kola na odprodej nepotřebného majetku, které vyhlásilo ministerstvo obrany. Mezi objekty se nacházel i hotel Strojař, přesněji řečeno celý areál bývalého ubytovacího zařízení se dvěma pozemky o výměře přes 5 000 m2, budova (devítipodlažní ubytovací část a dvě restaurační podlaží) a vybavení hotelu. Kupní cena byla stanovena tentokrát na 46,5 milionu korun. Naše obavy týkající se výše požadované sumy se naplnily, o hotel nikdo neprojevil zájem ani tentokrát. Přerované se dál bojí vzniku ubytovny.

Podle Agentury pro nakládání s nepotřebným majetkem bude vypsáno další výběrové kolo, do něhož bude ubytovací zařízení Strojař opět zařazeno. Počítá se, že cena znovu klesne, nicméně 18 milionům, které by za nemovitost bylo ochotno zaplatit město, se ani zdaleka nepřiblíží. "Předpoklad je, že cena bude snížena na zhruba 40 milionů," konstatovala Jana Zechmeisterová z tiskového odboru ministerstva obrany. Otázka snížení ceny, stejně tak i termín dalšího kola by měly být známy na přelomu července a srpna, kdy bude Agentura pro nakládání s nepotřebným majetkem projednávat nová výběrová řízení.

Vedení města stále trvá na tom, že požadovaná částka, ať už jakkoliv ponížená, neodpovídá trhu s nemovitostmi. "Nabídka 18 milionů trvá," uvedl nedávno primátor Jiří Lajtoch. O příliš vysoké sumě pochybuje i náměstek Michal Zácha. "Podle našeho průzkumu je reálná hodnota objektu maximálně 22 milionů korun. Do případné rekonstrukce Strojaře by se muselo investovat dokonce několik set milionů korun," podotkl k problematice, jež trápí obyvatele Přerova. Ti se obávají další ubytovny ve městě a s napětím celou situaci sledují. "Nezastíráme, že by další enkláva potenciálně nepřizpůsobivých lidí znamenala pro Přerov problém," konstatovala již dříve Romana Pospíšilová z přerovského magistrátu, která má na starosti sociální oblast.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.