Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.7 °C

Hokejová in-line sezona začala. Přerovský tým o víkendu dvakrát bodoval

Sport

17.4.2012

Autor: koč

1. OIHL neboli první olomoucká in-linová hokejová liga začala v neděli v Přerově a přerovský tým vstoupil do sezóny dvěma výhrami. V sedmičlenné tabulce jsou po prvním dvojkole na prvním místě díky lepšímu skóre před druhým Zlínem. IHC Nihgt Birds Přerov po loňské premiérové sezóně, ve které pouze jednou vvhrál, myslí letos určitě na vyšší příčky a jen první místo po dvanácti zápasech jim zaručí baráž o účast v in-linové extralize.

Další dvojkolo proběhne za čtrnáct dní 29. dubna v Novém Jičíně a přerovský tým změří síly s béčkem IHC Devils Zlín a HC TJ Šternberk. Nedělním mistrovským zápasům předcházelo sobotní slavnostní zahájení provozu in-line plochy na přerovském zimním stadiónu. Přestřižení pásky provedli hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík a přerovský primátor Jiří Lajtoch a po slavnostním buly mohl pokračovat exibiční celodenní turnaj za účasti pěti mužstev. Vítězem tohoto turnaje se stali mladí reprezentanti České republiky.

V neděli už došlo na mistrovská utkání 1. OIHL, jehož účastníkem je také přerovský IHC Night Birds Přerov. Na úvod se střetl s dvěma papírově nejslabšími týmy a dvouciferné výhry těmto předpokladům daly za pravdu. Oproti loňské sezóně přerovští výrazně posílili a účast mistrů republiky v in-line hokeji Hanáka, Ditricha a Kočary, který získali s týmem IHC Reflex Zlín v roce 2005, se na hře týmu projevila. Kromě nich je většina členů týmu složena z aktivních hráčů. V prvních dvou odehraných zápasech se představili brankář Jiří Sklenář a hráči Jakub Ferenc, Jakub Herman, Daniel Faltýnek, Petr Vaněk, Matěj Blinka, František Pospíšil a v letošní sezóně úspěšní starší dorostenci Mikuláš Zbořil, Dominik Mašíček a Martin Gremlica. Z loňského týmu do utkání zasáhla trojice hráčů Aleš Kuča, Roman Valášek, Lubomír Zdráhal a brankář Patrik Škandera. Posledně jmenovaný je vedoucím organizačního výboru OIHL a má velkou zásluhu na tom, že in-linová plocha v Přerově vůbec je.
V prvním utkání s IHC Caesars Olomouc si přerovští in-line hokejisté s chutí zastříleli a svého soupeře porazili 13:3. Ve druhém zápase rozstříleli IHC Valašské Meziříčí 16:2 a díky těmto dvěma vysokým výhrám jim v sedmičlenné tabulce patří 1. místo. Kromě těchto dvou soupeřů se na přerovském zimním stadióně představili i ostatní týmy 1. OIHL, jejichž kvalita je podstatně vyšší než prvních dvou soupeřů přerovských in-line hokejistů. Týmy ze Šternberka, Nového Jičína, Boskovic a Zlína se také opírají o současné hokejové hráče. Už za čtrnáct dní v Novém Jičíně se uvidí, jak na tom přerovští s postupovými ambicemi budou. Silné týmy Zlína a loňského vítěze ligy Šternberka nebudou pro ně lehkým oříškem.

IHC Night Birds Přerov - IHC Caesars Olomouc 13:3 (4:1, 2:0, 3:1, 4:1)
Branky: Ditrich 4, Hanák 2, Kočara 2, Kuča, Herman, Pospíšil, Ferenc, Vaněk
Sestava: Sklenář – Ferenc, Herman, Hanák, Ditrich – Kočara, Faltýnek, Vaněk, Blinka – Zdráhal, Valášek, Pospíšil, Kuča
 
IHC Night Birds Přerov - IHC Valašské Meziříčí 16:2 (3:0, 6:0, 3:2, 4:0) 
Branky: Kočara 4, Vaněk 4, Hanák 2, Ditrich 2, Blinka 2, Herman, Valášek.
Sestava: Sklenář  (od 25. Škandera) - Ferenc, Herman, Hanák, Ditrich – Kočara, Zbořil, Vaněk, Blinka – Zdráhal, Valášek, Mašíček, Gremlica

V neděli 29. dubna odehrají přerovští in-line hokejisté další dva zápasy v rámci 1. OIHL na zimním stadiónu v Novém Jičíně. V 9 hodin hrají proti IHC Devils Zlín B a od 12:45 s HC TJ Šternberk.

koč

Reklama

AUTOŠKOLA ZAPLETAL

Katalog firem » Vzdělávání » Autoškoly

AUTOŠKOLA ZAPLETAL je soukromým zařízením pro výcvik budoucích řidičů. Patří v současné době ke známým a úspěšným autoškolám nejen v Přerově. Výukou se autoškola zaměřuje na ...