Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.4 °C

Na výstavišti to žilo. Guláš fest a Dny přerovského fotbalu navštívily davy lidí

Zprávy z regionu

22.9.2014

Autor: hcz

Zvěřinový guláš z daňka, maďarský guláš, ovocný guláš z plodů z Knejzlíkových sadů, uhlířský speciál nebo "segedín" à la bizon či guláš z vepřové panenky u atrakce s exfotbalistou Antonínem Panenkou a k tomu dobré pivo, to vše a ještě mnohem víc nabídl návštěvníkům přerovského výstaviště první ročník Guláš festu spojený se Dny přerovského fotbalu. Kromě koncertů regionálních kapel, dobrého jídla a pití nechyběly ani netradiční fotbalové zápasy. Branami výstaviště prošlo během dvoudenní akce několik tisíc lidí.  

"Neoficiálního mistrovství republiky ve vaření kotlíkových gulášů se zúčastnilo dvaadvacet "kuchařských" týmů. Z největší dálky dorazili kuchaři ze Znojma a z Moravské Třebové," prozradil Jaroslav Spilka, který spolu s Alešem Baranem z 1. FC Viktorie Přerov akci organizoval. Vůně gulášů se linula výstavištěm. Zatímco jedni vsadili na tradiční hovězí guláš, jiní experimentovali. Ostravský tým "La Strada" vařil námořnický guláš z hovězího masa. Kuchaři maso marinovali ve třtinovém rumu a do guláše přidali také guatemalskou čokoládu. Mezi soutěžními týmy nechyběli ani zástupci Přerova. Kolektiv "Dostavníku" vsadil na segedínský guláš à la bizon a členové občanského sdružení Predmostenzis, kteří se starají o Knejzlíkovy sady, uvařili ovocný guláš. "Všechno jsou naše výpěstky. Do guláše jsme dali jablka, hrušky, švestky, mirabelky, ořechy a koření," prozradil jeden ze členů občanského sdružení. Zatímco někteří návštěvníci hledali v guláši maso, jiní se nad sladkou chutí ovocného "mlsu" jen rozplývali. "Je opravdu luxusní," pochválila umění kuchařů Veronika Procházková.

Uvařit si svůj "předvolební" guláš přišly na výstaviště i politické strany hnutí ANO, komunisté a koalice Společně pro Přerov. Výtěžek z prodeje půjde podle jejich slov na charitu.

S návštěvností Guláš festu a Dnů přerovského fotbalu byl spoluorganizátor Aleš Baran z 1. FC Victorie Přerov spokojen. "Dnešní akcí jsme chtěli lidem ukázat, že fotbal v Přerově žije. Uspořádali jsme netradiční fotbalové zápasy, kterých se účastnilo deset fotbalových týmů. Za sebe mohu říci, že jsem moc rád, že nám vyšlo počasí a že si lidé akci užívali."

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.