Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

Gratulujeme: přerovští dobrovolní hasiči přivezli z republikového kola soutěže ve vyprošťování zraněných osob bronz

Zprávy z regionu

11.9.2017

Autor: hcz

Ve dnech 8. a 9. září proběhlo v Novém Městě na Moravě republikové kolo soutěže hasičů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Do bojů zasáhli i dobrovolní hasiči z Přerova, kteří obsadili v silné konkurenci třetí místo.

Soutěže se zúčastnilo 14 týmů, které ročně zasahují u desítek reálných autonehod. V této silné konkurenci si naši dobrovolní hasiči vedli skvěle. "Naším scénářem nehody byla boční kolize dvou osobních automobilů. Jedno z nich navíc mělo deformovanou střechu svodidlem a zadní prostor blokovala pneumatika traktoru. Figurant byl navíc v šoku a tak se nás snažil vyvést z míry svým křikem, malou mírou spolupráce se zdravotníkem a neustálými obavami ze vzniku požáru," řekl k průběhu soutěže velitel JSDH Přerov Petr Štěpánek.

Jelikož přerovští hasiči dosud nedisponují potřebným hydraulickým vyprošťovacím zařízením, bylo jim toto speciální příslušenství zapůjčeno. Hasiči jsou zvyklí rychle a různorodě improvizovat, takže rozpínáky ani nůžky nakonec nepotřebovali. Důmyslností se povedlo otevřít zadní dveře, odstranit sedačky a pacienta bezpečně vytáhnout bez jediného rozbitého okna, či rozstřiženého plechu. "Do soutěže jsme nastupovali jako praxí nepolíbení nováčci. O to větší překvapení bylo, když jsme v konečném výsledku byli třetí," dodal Štěpánek.

Gratulujeme našim dobrovolným hasičům ke krásnému třetímu místu!

hcz

Reklama

Restaurace AVION

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Polední menu, teplá jídla po celý den, velký výběr káv a míchaných nápojů, každý pátek a sobota živá hudba k poslechu i k tanci, pořádání slavnostních příležitostí. Kuřácká kav...