Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.9 °C

Futsalistky GJB a SPgŠ Přerov patří mezi nejlepší v republice

Zprávy z regionu

20.4.2015

Autor: Eva Fojtová

Středoškolská futsalová liga dívek se pro letošní školní rok stala již minulostí. Futsalistky GJB a SPgŠ Přerov si v této soutěži hrané turnajovým způsobem počínaly opět velmi dobře. V prvním turnaji hraném v Prostějově vybojovaly přerovské hráčky první místo, když ve dvou utkáních s domácími děvčaty nastřílely svým soupeřkám shodně po čtyřech gólech, přičemž žádný neinkasovaly. Toto vítězství zajistilo přerovským dívkám účast na dalším turnaji, který byl již kvalifikací o postup mezi osm nejlepších dívčích futsalových týmů České republiky. Kvalifikačního turnaje se zúčastnily vítězové předchozích turnajů, a tak na přerovské futsalistky čekaly hráčky Gymnázia Olomouc Hejčín, Střední polygrafické školy Olomouc a Střední školy služeb a podnikání Ostrava-Poruba.

V prvním utkání se naše futsalistky utkaly s velmi silným celkem SŠsp Ostrava, což se potvrdilo i na hřišti. I přes zlepšený výkon ve druhém poločase nakonec přerovská děvčata prohrála 0-4, když první tři branky inkasovala v prvních pěti minutách zápasu.

Ke druhému zápasu nastoupily přerovské futsalistky proti Gymnáziu Olomouc Hejčín. Po celou dobu tohoto zápasu si naše děvčata udržovala mírnou převahu, kterou dokázala zúročit i gólově. Po poločasovém vedení 2-0 přerovské futsalistky přidaly ještě jeden gól a zvítězily celkově 3-0.

Třetí a zároveň poslední zápas se odehrával v podobném stylu jako předchozí utkání. Po celou dobu utkání byla přerovská děvčata lepším týmem a zaslouženě zvítězila 3-0, což znamenalo celkové druhé místo v tomto kvalifikačním turnaji.

Na republikové finále však postoupil pouze vítěz, což se s přehledem stala SŠsp Ostrava. Futsalistky GJB a SPgŠ Přerov se rozhodně v tomto turnaji za svůj výkon stydět nemusí. Jedna prohra s ostravskými děvčaty, které jsou navíc jedním z velkých favoritů na celkového vítěze této soutěže, a čtyři cenné výhry bez inkasovaného gólu s tradičními soupeři z Olomouce a Prostějova řadí přerovské futsalistky na první místo v Olomouckém kraji. Celkově pak futsalistky GJB a SPgŠ Přerov patří mezi deset nejlepších škol v České republice v letošním ročníku Středoškolské futsalové ligy dívek.

"I přes jednu prohru v kvalifikačním turnaji hodnotím celkové vystoupení našich futsalistek velmi pozitivně. Škoda, že na republiku nemohly v letošním roce postoupit dva nejlepší týmy, holky by si to určitě zasloužily. O to větší motivaci máme do další práce s našimi děvčaty. Jsem velmi rád, že stále patříme ke špičce mezi středními školami v České republice a že se můžeme srovnávat s nejlepšími děvčaty této věkové kategorie. Konečné umístění ze všech zúčastněných škol můžeme i v letošním roce považovat za velký úspěch,“ zhodnotil působení v letošním ročníku středoškolské futsalové ligy trenér Zbořil.

Eva Fojtová

Reklama

PSÍ SVĚT - SPECIALIZOVANÁ PRODEJNA

Katalog firem » Obchod » Chovatelské potřeby

PSÍ SVĚT - Žerotínovo náměstí 22, Přerov © Nově otevřená speciální prodejna oblečků a potřeb pro psy Nabízíme krmivo, pamlsky, kosmetiku, pelíšky, tašky, hračky, svítící...