Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.7 °C

Fotograf Pavel Motan v Lipníku představí svou výstavu s názvem Na cestě

Kultura

25.7.2014

Autor: Zuzana Doleželová

O Svatojakubských hodech bude zítra veřejnou vernisáží zahájena další výstava v galerii Konírna v Lipníku nad Bečvou. Tentokrát to bude v prostoru Na Patře instalace lipenského fotografií Pavla Motana s názvem Na cestě.

Lipenský rodák Pavel Motan své lásce – fotografování – věnuje aktivně od 12 let a již od 14 let si fotografie sám zpracovává. Klade důraz na výtvarné pojetí. Zaměřuje se zejména na krajinu a její detaily, portrét, akt, ale často fotografuje také umělecké kovářství, cestování a motosport. Jeho výtvarné fotografie netradičním způsobem zachycují jeho osobité pohledy na dění a protiklady kolem nás. Odrazem Motanovy tvorby je právě zmíněná výstava Na cestě. Je průřezová jak časově, protože ukazuje stručný přehled autorovy tvorby a vrací se k jejím počátkům, tak tematicky, protože představuje různost autorova zaměření.

O autorovi na vernisáži promluví rovněž známý lipenský fotograf a ochránce přírody Petr Tomáš. Hudebně vernisáž doprovodí kytarista a zpěvák Petr Sváček. Celá akce začíná v 16:00 v galerii Konírna v Lipníku nad Bečvou. Výstava bude zdarma přístupná do 28. září denně kromě pondělí, v pracovní dny od 11:00 do 16:00, o víkendech od 10:00 do 17:00.

Zuzana Doleželová

Reklama

Veterinární klinika MVDr. Tomáš Barbořík

Katalog firem » Služby » Veterinární ordinace a péče o zvířata

Komplexní veterinární péče pro psy, kočky, drobné savce i ptáky. - prevence : očkování, odčervení, antiparazitární programy - prodej krmiv včetně speciálních veterinárních diet ...