Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.6 °C

Folk rock v Base campu: kapela VHS oprášila staré pecky a s novými hity dobyla srdce posluchačů

Zprávy z regionu

27.10.2014

Autor: hcz

Noc plná rocku, tak by se dalo definovat sobotní vystoupení původně čistě folkové kapely VHS v malém útulném prostředí přerovského Base campu. Fanoušci, kteří si pamatovali nejen začátky kapely, ale také i její znovuzrození, byli nadšeni. A nejen oni, dynamická muzika plná folkových prvků přilákala do cafébaru i mladé posluchače.  

Aplaus se ozýval po každé písničce. "Ty vo.. Dejve fakt dobrý, hodně dobrý," ozvalo se z davu. Poznámka fanouška vyloudila u frontmena kapely Pavla Davida úsměv. S vystoupením může být spokojený. "Krásná atmosféra a vynikající lidé. V Base campu hrajeme velmi rádi, i když prostor je malý. O to srdečnější je zde prostředí. Mrzí mě však, že nás většina Přerovanů nezná, jelikož o tento druh hudby není ze strany kulturních lídrů Přerova absolutně zájem, takže hrajeme v našem městě pouze, pokud si akci zorganizujeme sami. To, co takzvaně táhne, jako různé trapné revivaly, od nás však lidé čekat nemohou."

Chválu na VHS pěl i devětadvacetiletý Milan. "V Předmostí je dnes ještě rapper Majk Spirit. Chtěli jsme se tam jít s kamarádem podívat, ale nakonec vyhrála VHS. Říkali jsme si, že na Majkovi bude určitě narváno a tady je to takové komornější. V klidu si dáme pivko a poslechneme si rock, ten je nám bližší. Kapelu VHS jsem slyšel hrát dnes poprvé. Podle mě má zvláštní styl muziky. Je v ní dost prvků historické hudby, alespoň mně to tak připadá, ale ten rockovej náboj je fakt super," prozradil o přestávce Milan, který se po letech přijel podívat do svého rodného města.

Kapela VHS vznikla v roce 1990 jako původně folkové Volné Hudební Sdružení kolem kytaristů Pavla Davida a Pavla Roha. Po mnoha personálních změnách se v roce 1995 ustálilo její obsazení. S příchodem kytaristy a aranžéra Mirka Nevrly se repertoár posunul do výrazně rockovějších poloh. V roce 2006 po velkém koncertu k výročí patnácti let od prvního vystoupení se skupina na dlouhých šest let odmlčela. V roce 2012 si ale muzikanti řekli, že je čas se sejít a začít znovu.

hcz

Reklama

LEŽÁKOVA AUTOŠKOLA PŘEROV

Katalog firem » Vzdělávání » Autoškoly

Provádíme výcvik skupin AM, A1, A, B, B+E, C, C+E, D, D+E a T, kondiční jízdy. Poskytujeme studentské, věrnostní a skupinové slevy. Jsme akreditované školící středisko pro školení řid...