Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.8 °C

Dvě díla, jeden křest. Ve vodě se vykoupe album Ireny Kanovské a kniha Lenky Chalupové

Zprávy z regionu

24.11.2016

Autor: hcz

Dvojkřest dvou děl, které vznikly v Přerově a jejichž autorkami jsou ženy, se odehraje v sobotu 3. prosince od sedmi hodin večer na Masarykově náměstí. Šansoniérka Irena Kanovská vydává cédéčko Teraz a tady 2. Kmotrou jejího hudebního díla bude spisovatelka Lenka Chalupová, která bude křtít svou letošní knihu Tyrkysové oko, jehož kmotrou se zase stane Irena Kanovská. Obě umělkyně se nesetkávají poprvé. Už v minulosti společně vystoupily před publikem v rolích, které jim jsou nejbližší. Irena zpívala své šansony, Lenka četla své knihy.

"Kdysi dávno jsme si navzájem slíbily, že se jednou staneme 'kmotřičkami' svých uměleckých výtvorů. Je zvláštní a přímo magické, že se vydání obou děl potkalo ve stejném období. A kdy jindy by byl vhodnější čas na plnění slibů než o Vánocích," konstatuje Irena Kanovská.

Přerovská zpěvačka, textařka a skladatelka navázala na úspěšné album Teraz a tady 1, které vydala se svým dvorním slovenským klavíristou Danielem Špinerem. Letos se rozhodli, že zúročí svou spolupráci ještě i v dalším díle, které přinese dvanáct autorských písní a jednu bonusovou. "Stejně jako v první části jsou písně inspirovány reálnými příběhy ze života. Nové album je ale o poznání světlejší a pozitivnější. Je o lásce, o srdci, o odpuštění, o cestě a pochopení," říká Irena Kanovská. Ochutnat z její nabídky mohou posluchači, kteří v sobotu v podvečer zavítají na náměstí, kde se koncert prolne se křtem.

A ve vodě se bude na pódiu "koupat" i Tyrkysové oko, které je už šestou úspěšnou knihou přerovské spisovatelky Lenky Chalupové. Děj jejího čerstvého detektivně-psychologického příběhu se odehrává v Přerově, kde se autorka narodila, žije a také pracuje coby tisková mluvčí města. "Kniha se na pulty českých a slovenských knihkupectví dostala už před měsícem, takže mám za sebou už i první ohlasy od čtenářů, které mě zatím jen těší," konstatuje Lenka Chalupová. Prozradila, že její letos narozená kniha pojednává o starých a nevyříkaných rodinných křivdách, které se v knize otevírají jako čerstvé rány. Zajímavostí je, že se detektivka odehrává v reálném roce 2016.

hcz

Reklama

AUTOŠKOLA ZAPLETAL

Katalog firem » Vzdělávání » Autoškoly

AUTOŠKOLA ZAPLETAL je soukromým zařízením pro výcvik budoucích řidičů. Patří v současné době ke známým a úspěšným autoškolám nejen v Přerově. Výukou se autoškola zaměřuje na ...