Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.4 °C

Dostavníčko první srpnový čtvrtek ovládne i náměstí TGM

Kultura

29.7.2014

Autor: pnar

Raritou v dosavadní organizaci letního divadelního festivalu Dostavníčko bude ve čtvrtek 31. srpna představení pod širým nebem nikoli jen v Letní divadelní scéně mezi hradbami, ale už v 17 hodin mu předejde drama v podání polského Teatru Cokolwiek na náměstí TGM. Slavnostně tak odstartují oslavy Svatovavřineckých hodů ve městě.

"Zabić was to malo, v překladu Zabít vás je málo, je hořký příběh na hranici dokumentu o zločinu a důsledcích s ním spojených. Aktéři rozehrají psychologický souboj mezi psychologem a zástupcem neklidného mládí. Jak dopadne dramatický střet a zda máme právo manipulovat s druhými, to se diváci dozvědí díky simultánnímu překladu z polštiny odpoledne na přerovském centrálním náměstí," informovala Lada Galová z pořádajících Kulturních a informačních služeb města Přerova. Odpolední představení je v rámci festivalu zdarma.
Hradby ožijí polským divadlem ve stejný den v 19:30, kde stejný soubor vystřihne příběh o volnosti a neschopnosti vyrovnat se s výsadami, které přináší, za respektování povinností, jež jsou s ní spojeny. "O dlouze očekávané a vytoužené svobodě, se kterou životem zkoušené ženy nevědí, jak naložit, bude pojednávat divadelní kus Kto otworzy drzwi?, tedy Kdo otevře dveře?", dodala Galová.

pnar

Reklama

VINOTÉKA JANA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Vinotéka zaměřená na stáčení vína. Lahvová vína, jakostní, přívlastková, pozdní sběry, výběry bobulí od různých vinařů, doplňky s tím spojené a dárková balení. Parkování p...