Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.9 °C

Do Přerova zamíří ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy

Zprávy z regionu

4.9.2015

Autor: zd

Přerov očekává příjezd dvou ministrů. V pátek 11. září dopoledne přijede ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, odpoledne dorazí ministr dopravy Dan Ťok. Oba budou jednat o budoucnosti města a regionu.

Ministr Jan Mládek přijede na letiště v Bochoři, kde se uskuteční jednání o průmyslové zóně. Přítomni budou představitelé města i Olomouckého kraje, zástupci agentury CzechInvest a také obce Bochoř. "Vybudování průmyslové zóny považuji za důležitou pomoc regionu, který se potýká s vysokou nezaměstnaností. Proto osobně přijedu jednat se zástupci města o budoucí podobě zóny, abych jejich potřeby mohl přetlumočit na vládě, která bude průmyslovou zónu projednávat,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Zóna o velikosti zhruba 400 hektarů má podporu přerovských radních – ti ale preferují, aby fungovala bez letiště. "Současný prostor by se totiž rozdělil na severní a jižní část – roztříštil se a tím pádem by byl pro velké a strategické investory nezajímavý. Takto budu hovořit i s ministrem,“ řekl přerovský primátor Vladimír Puchalský.

Ministr dopravy Dan Ťok bude od čtyř hodin odpoledne jednat v místním kulturním domě s občany Dluhonic, kteří se stále snaží zvrátit trasu plánované dálnice D1 – a to dál od jejich obce. "Navážeme tímto na všechny předchozí schůzky, které jsme s lidmi z místní části Dluhonice absolvovali a kde jsme se jim snažili vysvětlit, že bylo vydáno územní rozhodnutí a trasa dálnice je neměnná," sdělil Antonín Prachař, který město zastupuje v dopravních záležitostech. Jak zdůraznil - stále zůstává otevřená cesta k dílčím kompromisům. "Na tomto projednávání budeme řešit širší souvislosti, neboť chceme, aby i s dálnicí byla v Dluhonicích zachována kvalita života obyvatel - nebo aby byla dokonce ještě lepší,“ doplnil na závěr.

zd

Reklama

Vinotéka U HANAČKY

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Prodej sudového a lahvového vína. Posezení v příjemném prostředí. Dodávky vína na společenské akce. Prodej přes ulici.